ARCOK, TESTEK: LENYOMATOK ÉS ÁTIRATOK

A Hibaista csoport és a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója közös kiállítása

Rácmolnár Milán: Fashion Bending, 2012

Helyszín: CASATI Art Corner Galéria (1061 Budapest, Paulay Ede utca 31.)
 
Megnyitó: 2014. szeptember 4. 19h
Megnyitja: Abaffy Kinga (Design- és művészetteoretikus)
Megtekinthető: 2014. szeptember 30-ig mindennap du. 16-19h között, ill. előzetes bejelentkezéssel
 
Kiállítók: A. Fehér Vera, Altnőder Emese, Borsay Márti, Biró Eszter, Eperjesi Ágnes – Várnagy Tibor, Martinkó Márk, Rácmolnár Milán, Regős Benedek, Schumann Bianka, Schuller Judit Flóra, Sprenc Balázs, Szántói Lilla, Vachter János, Zselinsky Miroslav
 
Kurátor: Gellér Judit

Az arc, a test, a bőr, a szőr, s rajta az öltözet az, mely megjeleníti, azonosíthatóvá és emlékeztethetővé teszi az embert mások számára. Megjelenésünk, egyfajta önkifejezési eszközként – öltözködéssel, sminkkel, tetoválásokkal, piercing használatával, testedzéssel vagy műtéti beavatkozásokkal egyaránt – manipulálható, átalakítható. A különböző (technikai) képeken való megjelenés és megjelenítés pedig mindezen változtatási lehetőségek variációinak még gazdagabb tárházát kínálja fel. Az emberi arc és alak minden elképzelhető módon – mezítelen valójában, feldíszítve, kitakarva, egészében vagy részleteiben egyaránt – megjeleníthető, azonban a személyiség, vagy épp az aktuális lélektani állapot ábrázolása sohasem vákuumban nyilvánul meg, hanem strukturált helyzetekben, döntések sorozatán keresztül.
 
Az Arcok, testek: lenyomatok és átiratok című kiállítás a Hibaista művészcsoport és a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója tagjainak munkáiból válogatva mutat fel olyan kortárs arc- és testábrázolásokat, melyek az azonosíthatóság és az azonosíthatatlanság, az emlékezés és a felejtés, az alakítás és az önátalakítás, a beavatkozás vagy épp a technikai, fotografikus képek készítése közben bekövetkezett eseti hibák, a véletlenszerűség esztétikáját vizsgálják. Amellett, hogy a válogatás elsődleges szempontja az volt, hogy bemutassa az arc és test reprezentációs lehetőségeinek és kifejezésmódjainak sokféleségét, rámutat a kortárs fotográfia eszközhasználatát jellemző változatosságra is, hiszen a kiállításon a legkülönbözőbb technikák (analóg módszerek, fotogram, polaroid, digitális technológia stb.) és installálási módok jelennek meg.
 
http://hibaistaklub.blogspot.hu/
http://www.casatiartcorner.com/