GLAZE AND GUT – Dallos Ádám és Makai Mira Dalma kiállítása

HIRDETÉS

Az Art+Text Budapest örömmel mutatja be a két fiatal, feltörekvő kortárs képzőművész, Dallos Ádám és Makai Mira Dalma első bemutatkozó kiállítását a galériában. A Zsiger és máz című tárlat a biológiai létezés egyszerre érzéki, zsigeri, mégis misztikus és megfoghatatlan létélményét járja körül a figurális olajfestészet és az organikus absztrakt kerámia segítségével.
 


Dallos Ádám: Cím nélkül, olaj, vászon 2016   Fotó: Dallos Ádám és az Art +Text Budapest jóvoltából

„Elindultam, hogy szétnézzek a völgyben. És íme: csaknem földbe gyökeredzett a lábam a nagy csodálkozástól: rengeteg gyémánt hevert a földön. De a gyémántok között egy sereg óriáskígyó nyüzsgött. Oly hosszúak és vastagok voltak, mint egy-egy nagy datolyafa, mindenik könnyen elnyelhetett volna egy nagy elefántot. Napközben ezek a kígyók a rukh-madártól való félelmükben barlangok mélyén tanyáztak, s csak éjjel jöttek elő. Fölfedeztem egy szűk nyílású nagy barlangot, ide húzódtam éjjelre; a bejárat elé egy nagy követ hengerítettem. Reggel, amikor kiléptem a barlangból, a hegyről egy levágott állat hullott le a völgybe, nem messze tőlem. Eszembe jutott, miről beszélt nekem régebben egy kereskedő. Van egy völgy, mondotta, amelyet gyémántkövek borítanak, de oly mélyen fekszik, hogy senki oda le nem ereszkedhetik. Hogy megszerezhessék a gyémántot, a kereskedők cselhez folyamodnak. Leölnek egy bárányt, bőrét lenyúzzák, a húst pedig ledobják a völgybe. A gyémántok a friss meleg húshoz tapadnak. A rukh-madár aztán leszáll a húsért a völgybe, fölrepül vele a hegyre. Ekkor a kereskedők szörnyű kiáltozásukkal úgy megijesztik, hogy a madár kiejti a húst a csőréből, a kereskedők pedig leszedik a húsra tapadt gyémántokat.” (Tengerjáró Szindbád második utazásaAz ezeregyéjszaka meséi)


Makai Mira Dalma: Csövek és kövek XIX., mázas kerámia, 2016   Fotó: Makai Mira Dalma és az Art +Text Budapest jóvoltából
 
Kurátor: Rieder Gábor
 
Helyszín: ART + TEXT BUDAPEST (1054 Budapest Honvéd u. 3.)
Időpont: 2016. június 9. – 2016. július 8.