HELLO YOUR NAME IS

Az FFS új tagjainak bemutatkozó kiállítása



1. A párok egymással szemben ülnek, adott ideig egymásra összpontosítanak. 
2. A csoportvezető felszólítja a párokat, hogy mutatkozzanak be és fogalmazzák meg a társuk érzéseit a következőképpen: az egyik fél a párja széke mögé áll, ráteszi a vállára a kezét és egyes szám első személyben, tulajdonképpen helyette elmondja, hogy ki ő, és mi zajlik benne épp.
3. A bemutatkozást megbeszélés követi nagy körben. Előbb mindig a bemutatókat kérdezzük, utána a bemutatottakat.
(Segédkérdések: Milyen volt csendben, adott ideig kizárólag a másik személyre figyelni? Mennyire sikerült ezt megvalósítani? Nehéz vagy könnyű volt saját magad helyett bemutatni a párodat? Mi segített, mi gátolt ebben? Milyen volt a saját bemutatkozásodat kívülről hallani? Mit éreztél, ha találó volt és mit éreztél, ha nem?)
 
Így zajlik a Visszhangod vagyok ismerkedési játék, amely mint a fenti kérdésekből is látszik, nemcsak a bemutatott megismerésére szolgál, hanem egyben önismereti tréning is. A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) új tagjainak hagyományos bemutatkozó kiállítása minden évben egy (minimum) két szintes ismerkedési helyzetet teremt: a kiállítók egyrészt saját munkáikon keresztül önmagukat mint alkotókat ismertetik meg a közönséggel, másrészt ez a szituáció a felkészülés során elsőként ad alkalmat a csoporton belüli interakciókra és a kapcsolatok kiépítésére is. 
 
A közösség új tagjai közös debütálásuk előkészítéséhez ezúttal egy a fent vázolt játékhoz hasonló módszert választottak. Véletlenszerűen párokat alkotva, figyelmüket a társukra fókuszálva ismerték meg egymást annyira, hogy az önreprezentáció biztos és bevett formája helyett rábízhatták egy másik alkotóra első saját stúdiós bemutatkozásukat. 
(Segédkérdések: Milyen volt csendben, adott ideig kizárólag a másik alkotóra, annak munkásságára, alkotói módszerére figyelni? Mennyire sikerült ezt megvalósítani? Nehéz vagy könnyű volt saját maguk helyett bemutatni a párjukat? Mi segítette, mi gátolta őket ebben? És végül, milyen érzés a saját bemutatkozásukat kívülről látni/hallani? A kiállításon kiderül.)
 
Bemutatkoznak:
 
Juhász Anna ➡ Ádám Anna
Szántói Lilla ➡ Barkóczi Flóra
Schuller Judit Flóra ➡ Básthy Ágnes
Regős Benedek ➡ Bényi Andrea
Gadó Flóra ➡ Bíró Dávid
Básthy Ágnes ➡ Dobokay Máté
Kóti Réka ➡ Földi Ádám
Bényi Andrea ➡ Gadó Flóra 
Biró Dávid ➡ Juhász Anna 
Dobokay Máté ➡ Kóti Réka
Schumann Bianka ➡ Mucsi Mesi
Mucsi Mesi ➡ Regős Benedek
Barkóczi Flóra ➡ Szántói Lilla
Anna Ádám ➡ Schuller Judit Flóra 
Földi Ádám ➡ Schumann Bianka 
 
 
Csoportvezető: Mucsi Mesi
Megnyitja: Szalipszki Judit
Megnyitó: 2014. 11. 20. (csütörtök) 18.00
Helyszín: PALOMA, 1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 14-16. félemelet
Megtekinthető: 2014. 11. 20 – 2014. 12. 06., hétköznap 11 és 19 óra között, szombatonként 11-15 óra között
 
WEB