Fekete és fehér nő modern enteriőrben

Tavaly december elején újabb színtérrel bővült a budapesti design élet, az Erzsébet téri buszpályaudvarból nemrég átalakított Design Terminál egyik sarkában, letisztult stílusú enteriőrben Hybridart Design Shop & Café néven.

A város közepén található üzlet kínálatában elsősorban a fiatal magyar designer generáció exkluzív és limitált szériás darabjait találjuk. Az üzlet vezetői fontosnak tartották, hogy az ismert magyar márkák mellett kiemelten támogassák, s főként megjelenési felülethez juttassák az olyan kevésbé ismert, esetenként pályakezdő divat-, forma- és tárgytervezők munkáit is, akik valamilyen szempontból kiemelkedő színvonalat képviselnek. A shop termékkínálata a tervek szerint ciklikusan váltakozna, s a legtöbb esetben egy-egy meghatározott koncepció vagy tematika mentén fog kialakulni és egy-egy különleges rendezvény fogja majd felvezetni.

Screenshot 2022 06 28 at 16.00.17
Ember Sári: Photos about Clothes, Szép Szidónia: ruha; NR 14 100% fi nom merino-gyapjú színek: fekete, kék kabát; NR 17 100% fi nom merino-gyapjú szín: kék


Az üzletben emellett egy parányi kávézó is üzemel, amely télen-nyáron a környék legfinomabb kávéjával, saját készítésű szendvicseivel és süteményeivel, tavasztól őszig pedig terasszal várja a vendégeket. A kínálatot a shop gasztronómiai szekciója egészíti ki, ahol magyar kézműves termékek és kulináris különlegességek kaphatók.

Design, művészet és gasztronómia: mindez a város szívében néhány négyzetméteren!

Screenshot 2022 06 28 at 16.00.25

Munkáit a személyes élmények, álmok és vágyak szövik át, egyszerű vonalvezetésű és szabásmintájú kötött ruhái kivétel nélkül a legkiválóbb minőségű, természetes pamutból készülnek.

Mostantól kezdve az Artmagazin hasábjan kéthavonta bemutatunk egy, a Hybridart csapata által valamilyen okból figyelemre méltónak tartott tervezőt és munkásságát. Ennek megfelelően ezúttal Szép Szidónia divattervező munkáit ajánljuk az olvasó szíves figyelmébe.

Szép Szidónia 2006-ban végzett a bécsi Universität für angewandte Kunst Kísérletező Textil szakirányán. Stílusát a letisztult klasszikusság és mértéktartó formavilág jellemzi, színvilágát ennek megfelelően a természet színei inspirálják. Kollekciói emellett sohasem merülnek ki a termékek előállításának és bemutatásának kézműves gyakorlatában, hiszen a ruhák minden egyes alkalommal egy konkrét művészeti koncepció vezérelve mentén alakulnak ki. A végeredmény ugyanakkor mégsem viselhetetlen, elrugaszkodott vízió csupán, sőt éppen ellenkezőleg: a hétköznapok eleganciáját, a kényelmet és a természetes nőiességet hirdeti. Kiművelt érzékenység és a tervezéssel párhuzamos művészeti kísérletezés jellemzi Szép Szidónia világát, a ruhák elkészülésétől kezdve a katalógus összeállításán át egészen a társművészekkel közös projektek megvalósulásáig.

Screenshot 2022 06 28 at 16.00.38

Ember Sári: Photos about Clothes, Ember Sári édesanyja Szép Szidónia-ruhában

Így például a legutóbbi, a Hybridart Design Shop & Café nyitó eseményével egybekötött performance és fotókiállítás esetében is, ami a 2011/2012 őszi-téli kollekcióhoz kapcsolódó private dream (sleep with me) című projekt keretén belül, Ember Sári fotóművésszel közösen, az haute couture világától szokatlan személyességgel, a fotóművész édesanyjának részvételével, rendhagyó formában mutatta be a legújabb ruhadarabokat. De hasonló kísérletező habitusról tett tanúbizonyságot már a korai, 2007/2008-as kollekció kampánya is, amely látványos divatfotók helyett puszta nyelvi eszközök segítségével jelenítette meg az elkészült ruhákat, így bízva az olvasó/néző képzeletére a kollekció egyes darabjainak megele- venítését.



Szép Szidónia munkássága remekül példázza, miként kapcsolódhat össze, s miként inspirálhatja termékeny módon egymást képzőművészet és design.





www.szidoniaszep.com www.hybridart.hu



(X)