Az Átváltozó Egyesület kísérleti színjátszó csoportot alapít

Az Átváltozó-Színjátszó lényege így fogalmazható meg legjobban: a szertartásosság fejlesztése és az önkényről való szinte teljes lemondás.

Szertartásosság alatt azt értjük, hogy bár csupán hetente egyszer két órán át tart az Átváltozó-Színjátszó, ennek ellenére mindent megteszünk, hogy egy külön erre a célra való, saját univerzumban töltsük ezt, ahol másképp telik az idő, furcsán mozognak a tárgyak és szokatlanul hat a gravitáció. (A szertartások vagy rítusok nem szokások változatlan ismételgetését jelentik, hanem olyan visszatérő gyakorlatokat, amik minden résztvevőnek segítenek tájékozódni a közösen kitalált világok felé vezető, sokszor bonyolult és néha veszélyes úton.)
Önkény alatt pedig azt értjük, amikor valaki nem mondja meg hogy mit milyen okból vagy milyen cél érdekében csinál, és másokat enélkül utasítgat. Ezt nem fogjuk csinálni, hanem a résztvevők ötleteit, szándékait, kedvét és véleményeit figyelembevéve vezetjük majd el a csoport résztvevőit a már említett saját univerzumba.

Ajánlott: 10-16 éves korig. (Később kisebbek és nagyobbak számára is lesznek további lehetőségek!)
Építkezés, rejtőzködés, utcai küldetések, fejben zajló utazások, élő szereplős kalandpályák, emberből átalakított robotok, csoportos átváltozás, saját fejlesztésű táncok és tornák, egymás utánzása, költészet, zenélés és hangfelvétel-készítés, esetleg főzés - és mindebből egy nyilvános, gyerekeknek és felnőtteknek is szóló előadás összeállítása és számos alkalommal való játszása.

Az Átváltozó Egyesület hisz abban, hogy a játék, mint természetes és népszerű tevékenység, a világ megismerésének és a gondolati szabadság megtapasztalásának elsődleges eszköze lehet. 



Mikor lesz ez?
Minden héten pénteken délután 17-19 óráig és kéthavonta egy hétvége. 
Első alkalom: november 11., péntek. 
Az első hétvége időpontját közösen egyeztetjük.

Hogy kell jelentkezni?
E-mailben, amely tartalmazza a jelentkező nevét és életkorát. A címünk: [email protected]
Mivel egy előadáson fogunk dolgozni, az első négy alkalommal lehet bárkinek csatlakoznia - utána zártkörűvé változik az Átváltozó-Színjátszó.

Kik vezetik ezt?
Az Átváltozó Egyesület színjátszó-szakemberei: Kliment János, File Csilla és Cserne Klára. Zenei szakértő: Makkai Dániel. További szakértők: az Átváltozó Egyesület további tagjai.

További kérdésekre e-mailben és telefonon válaszolunk:
E-mail: [email protected]
Telefon: Cserne Klára (Átváltozó Egyesület elnök) +36308651325