Eidolon Grant 2024 – Nemzetközi pályázatot hirdet az Eidolon Centre for Everyday Photography

Az Eidolon Grant összesen 25.000 eurós támogatást hirdet privátfotóval foglalkozó szövegek és projektek megvalósítására akadémikusok, művészek, valamint a műfajjal foglalkozó szakmabeliek és lelkes érdeklődők számára.

A budapesti központtal működő Eidolon Centre for Everyday Photography idén májusban indítja el a privát fotográfia és a mindennapi képalkotás témaköreinek teoretikus, szöveg-, és projektalapú feldolgozásait segítő nemzetközi pályázatát. Az Eidolon Grant célja, hogy lehetőséget biztosítson a múlt fotóanyagainak értő és megőrző feldolgozására és napjaink digitális képi kultúrájának korszerű értelmezésére. Az összesen 25.000 eurós keretösszegre két kategóriában – szövegek létrehozására és fordítására, illetve képanyagok feldolgozására és bemutatására vonatkozó ötletekkel – lehet pályázni, kizárólag angol nyelvű pályamunkákkal.


A felhívás részletes, angol nyelvű leírása és a pályázás menete ezen a linken található: https://everydayphotography.org/centre/grant

A jelentkezésre augusztus harmincadika, éjfélig van lehetőség, a nyertes pályamunkák kiválasztásáról nemzetközi zsűri bevonásával 2024 őszén dönt az Eidolon Centre stábja.