Íme, ők a negyedik Artmagazin cikkíró open call nyertesei

Szombaton, a MODEM Lakner László kiállításának finisszázsán tartottuk az idei pályázat eredményhirdetését.

Idén a MODEM Alter ego – Lakner László retrospektív tárlata címet viselő kiállításáról, a tárlaton bemutatott művekről és műcsoportoktól vártuk a cikkeket, jeligésen. Az elbírálás befejeztéig nem tudtuk a szerzők kilétét, a jeligéket csak a zsűri döntése után oldottuk fel.

A pályázat nyertes szövege Szurop Szonja: Szeptember végéig a MODEM-ben: Alter, ego nélkül című írása, amely a díjátadó estéjén meg is jelent az Artmagazin Online felületén. A shortlistre került szövegek szerzői Csíkszentmihályi Luca (Kelet vagy Nyugat, Foci vagy Művészet) és Gyárfás Péter (Mégis kinek a kiállítása?) – az Artmagazin Online különdíját pedig különleges szempontrendszerű, a budapesti és vidéki kulturális élet kapcsolataira fókuszáló szövegével (Lakner Debrecenben – reflexiók egy kivételes életmű és a kulturális újraelosztás kapcsán) Tóth Fanni nyerte. 

Screenshot 2022 09 26 at 21.04.41
A díjátadás pillanata, a jelenlévő nyertesekkel, balról jobbra: Szilágyi Róza Tekla, Tóth Fanni, Szurop Szonja, Vizi Katalin, Topor Tünde, fotó: Vigh Levente / MODEM


Az eddig nem publikált szövegeket hamarosan az Artmagazin Online felületén tesszük olvashatóvá – a szerzők eredeti gondolatmenetét megtartva, egy csupán a nyelvhelyességre fókuszáló korrektúrát követően.

A zsűri tagjai az Artmagazin következő munkatársai voltak: Cserna Endre, Kergyó Zsófia, Szilágyi Róza Tekla, Topor Tünde


288787.jpeg
Szeptember végéig a MODEM-ben: Alter, ego nélkül

Negyedjére írtuk ki az Artmagazin cikkíró pályázatát, amelyre idén a MODEM Alter ego – Lakner László retrospektív tárlata címet viselő kiállításáról, a tárlaton bemutatott művekről és műcsoportoktól vártuk a szövegeket. Olyan írásokat kerestünk, amelyek a kiállításra építve az életmű, vagy egy-egy mű friss szemléletű, személyes olvasatát adják. Idén négy szöveget díjaztunk – ezek hamarosan olvashatóak az Artmagazin Online felületén. Legelőször, íme az idei pályázat fődíjas szövege:

full_005878.png
ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL

A művészeti írás sokakat ambicionál, az Artmagazin harmadjára meghirdetett pályázata nekik szól. Öröm, ha a képzőművészet, művek és kiállítások is témái a közgondolkodásnak, ehhez fontos, hogy értő, de a szakmán túli, nagyobb közönséghez szóló szövegek szülessenek róla. Akiket megmozgat ez a kombinált kihívás, jelentkezzen, itt a lehetőség!

 

Screenshot 2022-08-10 at 15.37.51.jpg
ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL

Az Artmagazin negyedik alkalommal hirdeti meg cikkíró pályázatát művészeti írói ambíciókkal rendelkező fiatalok számára. Öröm, ha a képzőművészet is témája a közgondolkodásnak, de ennek fontos feltétele, hogy ne csak a szakmabelieknek, hanem a szélesebb közönségnek is szóló szövegek szülessenek művekről, kiállításokról. Akit megmozgat egy ilyen típusú kihívás, jelentkezzen, itt a lehetőség!