HETI POP – Andrew Lloyd Webber preraffaelita művei, nagy sikerrel mutatták be a Külön falka című filmet és a Képzőművészet Egyetem új rektora

Andrew Lloyd Webber preraffaelita festményei Londonban lesznek láthatóak. A művek bemutatásának otthont adó Theatre Royal Drury Lane épületének két évig tartó és hatvan millió fontba kerülő renoválását maga a zeneszerző fizette – célja, hogy a korábbi színház kiállítótérként is funkcionálva őrizhesse meg örökségét. Lloyd Webber 2000-ben vásárolta meg a több mint háromszázötven éves ingatlant, amelyben hamarosan, valamikor az év második felétől nyolc kortárs, Maria Kreyn mű mellett két, a zeneszerző gyűjteményéből érkező Edward Burne-Jones festmény lesz látható és egy William Hamilton mű lesz látható.

Screenshot 2021 08 27 at 14.51.38

William Hamilton: Love Labours Lost, Act IV, Scene 1 (1788), forrás: theartnewspaper.com

Tegnap tartották Kis Hajni Külön falka című filmjének első vetítését a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában. A teltházas vetítésen az egyszerre szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szóló történetet a közönség kitörő lelkesedéssel fogadta. A film hamarosan a hazai mozikban is látható lesz: a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütál szeptember 11-én és 12-én, majd országosan szeptember 30-án kerül a mozikba.

Új rektort neveztek ki a Magyar Képzőművészeti Egyetem élére. 2021. augusztus elsejével megkezdte munkáját Erőss István, a Magyar Képzőművészeti Egyetem új rektora, aki Radák Esztert váltja mandátumának lejártával a rektori székben. Az új vezető az Egyetem nemzetközi elismertségének növelését tűzte ki célul. A leköszönő rektor mandátuma lejártával továbbra is az Egyetem oktatójaként dolgozik tovább.

Eross istvan portre01

Erőss István, forrás: mke.hu

Források: theartnewspaper.commke.hu

Nyitókép: Edward Burne-Jones: The Annunciation and the Adoration of the Magi, 1861, forrás: tate.org