Hamarosan indul a Látkép 2021 - Művészettörténeti Fesztivál

A Bölcsészettudományi Kutatóközpont Művészettörténeti Intézete 2021. szeptember 23–25. között rendezi meg Budapesten, a Humán Tudományok Kutatóházában Látkép 2021 címmel a 2020 szeptemberében a pandémia miatt elmaradt hasonló című művészettörténeti fesztiválját. A változatos programokat kínáló fesztivál célja a művészettörténet-tudomány folyamatosan táguló horizontjának, egyre gazdagodó szakmai térképének megrajzolása; kaleidoszkópszerűen bemutatva a legújabb kutatási irányokat, kérdésfelvetéseket és eredményeket.

A programsorozat gerincét képező konferencia szekciói a kortárs művészettörténeti kutatások sokszínűségét, a megközelítések módszertani gazdagságát jelzik. A felvetéseik között globális témák mellett a speciális közép-európai jelenségek vizsgálata egyaránt megjelenik. Célunk, hogy az interdiszciplináris megközelítést igénylő szekciók révén a művészettörténet intenzív párbeszédbe lépjen a társtudományokkal. Szándékunk szerint ez az esemény is hozzájárulhat ahhoz, hogy újrafogalmazzuk szakmánk helyét és feladatait a bölcsész- és társadalomtudományok között.

194190764 4037102993037856 95108766794057446 n

Látkép 2021 azonban nemcsak az új módszerek és más tudományterületek felé nyit, hanem különböző műfajú eseményekkel a tágabb nyilvánosságot is szeretné megszólítani. A hagyományos konferencia keretein átlépve igazi fesztivállá válik: a résztvevők kedvükre válogathatnak a workshopokat, beszélgetéseket, gyűjteményi sétákat felvonultató változatos programból; kávéval és pogácsával a kezükben böngészhetik a poszterszekció tablóit, a kalandvágyók pedig kipróbálhatják magukat a tematikus szabadulószobában.

A fesztivál részletes konferenciaprogramja ezen a linken, a programtáblázat pedig ezen a linken érhető el.
A kisebb létszámú és külső helyszínes programokhoz külön-külön kell regisztrálni az adott esemény menüpontjánál!

A fesztiválon mindenkit szeretettel várnak a BTK Művészettörténeti Intézet munkatársai nevében a Látkép 2020-2021 szervezői: Árvai-Józsa Kitty, Dudás Barbara, Nagy Eszter, Somogyvári Virág, Székely Miklós, Ugry Bálint