Október 18-ig lehet pályázni a DECODE – The Space for ARTHITECTURE 2020 díjra

Szeptember 7-től október 18-ig lehet pályázni a DECODE – The Space for ARTHITECTURE 2020 díjra, melynek összdíjazása idén nettó 1,2 millió forint.

DECODE egy egyedülálló pályázati és kiállítási lehetőség építészek, valamint vizuális és alkalmazott művészek számára, új kapcsolódási pontokat felfedezve és szorosabbra fűzve a társművészeti ágakat. A díjat 2018-ban alapította a BORD Építész Stúdió, melyet 2020-ban harmadszorra hirdet meg a DECODE Kortárs Építészeti és Művészeti Alapítvány égisze alatt.

Pályázhat minden 18–35 év közötti, magyar felsőfokú vagy művészeti intézményhez kötődő (ott tanulmányokat folytató, ösztöndíjas, gyakornok, illetve már végzett magyar vagy külföldi) építész vagy vizuális és alkalmazott művész (dizájner, képző-, ipar-, új média-, videó- és fotóművész).

A kiíró csapatok pályázatát is befogadja, kimondottan üdvözli, ha a két pályázati kategóriából vegyes csapatok állnak össze és együtt indulnak. Vegyes csapatok esetén a pályamű csak egy, a csapat által választott kategóriába nevezhető.

Regisztrálni október 18-ig kell a [email protected] e-mail címen, a pályázatokat október 22-én déli 12 óráig lehet a regisztrációra érkező válasz e-mailben ismertetett feltöltési útmutató szerint leadni.

 A beadott pályázati műveket szakmai zsűri bírálja el, és választja ki a BORD és a BORD által kiválasztott két iroda projektjei mellé kiállítandó építészeti és vizuális és alkalmazott művészetek témában részéről legígéretesebbnek tartott alkotásokat és a díjazottakat.

A szakmai zsűri tagjai:

  • Bordás Péter, BORD Építész Stúdió, alapító, zsűrielnök
  • Dr. Szabó Levente DLA, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, BME Építészmérnöki Kar, Középülettervezési tanszék, tanszékvezető egyetemi tanár
  • Dr. Anthony Gall Phd, Ybl- és Pro Architectura díjas építész, Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Építészmérnöki Intézet, egyetemi tanár és megbízott dékán
  • Golda János, Ybl-, Pro Architectura- és Príma-díjas építész
  • Kálmán Borbála, Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, kurátor, művészettörténész
  • Etentuk Inemesit, kulturális menedzser, Artlocator applikáció és Artlocator magazin, alapító
  • Dr. Kukla Krisztián, az art quarter budapest művészeti vezetője

A beérkezett pályázati anyagból a szakmai zsűri válogatása alapján 2020. november 12-18-ig kiállítás nyílik. A DECODE nyerteseit 2020. november 11-én, 18:00 órakor hirdetik ki a Faur Zsófi Galériában megrendezendő kiállítás megnyitóján. A november 11-i díjátadó és a kiállítás idén a virtuális térben is megtekinthető lesz.

A részletes pályázati kiírás elérhető a BORD Építész Stúdió honlapján.

full_006433.jpg
Pályázat a DECODE című kiállításon való részvételre

Augusztus 26-tól október 18-ig lehet pályázni a DECODE – The Space for ARTHITECTURE 2019 pályázatra. A DECODE egy egyedülálló pályázati és kiállítási lehetőség építészek, valamint vizuális és alkalmazott művészek számára, új kapcsolódási pontokat felfedezve és szorosabbra fűzve a társművészeti ágakat. A DECODE célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet az értékteremtésre. A DECODE nyerteseit 2019. november 13-án, 18:00 órakor hirdetik ki a Faur Zsófi Galériában megrendezendő kiállítás megnyitóján.