JÓTÉKONYSÁGI AUKCIÓT SZERVEZ A FREESZFE

A Freeszfe januárban ünnepli megalakulásának második évfordulóját. A támogatóink; színművészek, rendezők, írók, televíziós személyiségek, képzőművészek felajánlásaiból aukciót rendezünk december 17-én, szombaton. Az érdeklődők a licitálással nem csak vizsga- és diplomafilmek létrejöttét segítik, hanem magas eszmei értékű – karácsonyi ajándéknak is tökéletes – tárgyakra, élményekre tehetnek szert.

Screenshot 2022 12 12 at 17.45.44

A Freeszfe szabad alkotóműhelyének jelenleg közel 200 hallgatója, több mint 150 oktatója és 6 munkatársa van. Mivel saját épületünk még mindig nincs, az oktatás a CEU épületében zajlik, 17 vizsgaelőadásunkat pedig 10 különböző játszóhely fogadta be. A hallgatók kb. kétharmada már megszerezte diplomáját, a filmes osztályok januárban diplomáznak, valamint hét felnőttképzési osztály indult el idén.

Bár sokan segítik a munkánkat adománnyal, épülettel, pro bono munkával, ahhoz, hogy a Freeszfe működni tudjon, pénzre van szükségünk. Sokan gondolják, hogy a kapott támogatás miatt nincs szükségünk semmire. Az igazság ezzel szemben az, hogy a jelenleg rendelkezésünkre álló összeg nagyjából februárig biztosítja a tavaly megkezdett munka és a képzések folytatását. Folyamatosan dolgozunk, pályázunk, és mindent megteszünk azért, hogy a Freeszfe életben maradjon. De diplomafilmeket, vizsgaelőadásokat már nagyon nehezen tudunk létrehozni.

A tavalyi aukción 20 millió forint gyűlt össze, melyből összesen 8 diplomafilmet forgattak le a filmrendező BA és MA osztály hallgatói. A 2023 májusában diplomázó televíziós műsorkészítő hallgatók vizsgafilmjeinek forgatására jelenleg nincs tartalékunk, így idén főként ezt hivatott fedezni a gyűjtés.

Az online jótékonysági aukció időpontja december 17., szombat 19 óra, amelyet a Freeszfe Facebook oldalán élőben nyomon követhetnek az érdeklődők.
Az aukciós katalógus ezen a linken érhető el.

Több mint ötven képzőművész, író, színész, zenész, alkotó ajánlott fel számára kedves és jelentőséggel bíró tárgyakat, különleges élményeket, melyekre licitálhatnak a résztvevők.

A felajánlott tárgyak között szerepel: Klimó Károly, Lakatos Márk, Szlávics László, Forgács András, Várady Róbert vagy Haász Katalin alkotása, Hofi Géza hagyatékából rézkarc, Rév Marcell, az Eufória sorozat Emmy-díjas operatőrének fotója, Szirtes Ági zöld cipője a legendás Portugál előadásból, a Krétakör Hamlet WS előadásának szövegkönyve, Nádas Péter fotója, Ascher Tamás rajza, Simon Márton, Tóth Krisztina, Székely Csaba, Erdős Virág és Geszti Péter kézirata. Valamint Sára Júlia felajánlásából Huszárik Zoltán Szindbád című filmjének eredeti, számozott kelléklistája is új tulajdonosra találhat.

További felajánlók: Beck Zoltán 30Y, Kajdi Csaba „Cyla”, Till Attila, Hajós András, Novák Ferenc Tata, Dés László, Presser Gábor, Farkasházy Tivadar, Pokorny Lia, Hernádi Judit, Molnár Piroska és Pogány Judit is. A licitek nyertesei életre szóló élményként részt vehetnek egy saját egyetemi előadáson Karsai Györggyel, beleshetnek a szinkronizálás kulisszái mögé Spilák Klárával, ezenkívül részt vehetnek Péterfy Gergely levelező prózaíró kurzusán is.

Az aukción magánszemélyek és cégek egyaránt részt vehetnek, és névtelen licitre is lesz lehetőség. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Az Egyesület munkáját támogatni egyéni adományokkal is lehet, a Magnet Bank 16200106-11672087 bankszámlaszámán.