Impresszum

Artmagazin

Kiadja az Artmagazin Kft.
1061 Budapest, Paulay Ede u. 55.

Postacímünk:
Artmagazin - LOFFICE
1085 Budapest, Salétrom u. 4.
[email protected]

Megjelenik évente 8 alkalommal.

Főszerkesztő:
Topor Tünde
[email protected]

Felelős kiadó:
Einspach Gábor
[email protected]

Olvasószerkesztő:
Lépold Zsanett
Zelei Bori

Lapigazgató:
Tormási Anita
[email protected]

Lapterv:
Horváth Csilla

Layout:
de_form

Borítóterv:
L² – l2studio.co

Stratégia:
Winkler Nóra

Nyomdai munkák:
Pauker Nyomdaipari Kft.

Köszönjük a HUNGART támogatását.
HUNGART ©

ISSN 1785-30-60

Hol vásárolható meg a magazin?

  • a MOL töltőállomásokon
  • a nagyobb Relay újságosoknál
  • digitális formában az Artmagazin Online felületén (https://www.artmagazin.hu/megrendelolap)
  • Libri és a Bookline oldalán keresztül
  • Budapesten többek között az ISBN könyv+galériában, az Írók Boltjában és néhány, még nyitva tartó galériában


Artmagazin Online:

Vezető szerkesztő: 
Szilágyi Róza Tekla
[email protected]

Img 2488

Az ELTE-n szerzett művészettörténész és esztéta diplomát, majd fél évet dolgozott az isztambuli PiArtworks kortárs kereskedelmi galériában. Ezután tanulmányait a Képzőművészeti Egyetem Kortárs művészetelméleti és kurátori ismeretek mesterképzési szakán folytatta. 2012 óta publikál hazai és nemzetközi művészeti folyóiratokban és kiadványokban. Az Omnivore Gallery alapítója, 2017-2018-ig a Hybridart Space budapesti kortárs képzőművészeti galéria vezető kurátora, 2016 óta az Artmagazin munkatársa, jelenleg az Artmagazin Online vezető szerkesztője. Fő érdeklődési területe a digitális kultúra képzőművészetre gyakorolt hatása, a képzőművészet peremterületei, a képzőművészeti tevékenység és munkavégzés kondíciói, az immateriális munka, a bizonytalan kondíciók és az elméleti munkavégzés kapcsolata. 

Szerkesztő: 
Lépold Zsanett
[email protected]

34308341 2178346448850093 810643393146257408 o

A Kodolányi János Főiskolán szerzett diplomát kommunikáció és médiatudomány szakon, üzleti kommunikáció szakirányon, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design és művészetelmélet alapképzésén. Az egyetemi évek alatt elkezdett dolgozni a Ringier Kiadó lakberendezési és gasztronómiai lapjainál, utána pedig a Mediaworks Kiadónál a Lakáskultúra magazin szerkesztője lett. A Képzőművészeti Egyetem kortárs művészetelméleti és kurátori ismeretek szakán szerezte meg mesterdiplomáját. Tanulmányai alatt a Műcsarnok Kommunikációs Osztályán dolgozott, valamint 2017 óta az Artmagazin munkatársa, jelenleg az Artmagazin Online szerkesztője. 2019-ben elnyerte a Horváth Művészeti Alapítvány Kritikusi Díját, 2021-ben pedig a Fajó Alapítvány kutatói ösztöndíját. Fő kutatási területe a képzőművészet és a dizájn határterületén alkotók munkássága, valamint a Kádár-korszak vizuális kultúrája a 60–70-es években – mint pl. lakberendezés, díszlettervezés, divat, plakátművészet. Továbbá kiemelten foglalkozik Victor Vasarely és az op-art magyarországi megjelenésével.

Szerzők: 
A Pszeudoposzt Kollektívát Kergyó Zsófia, Laczai Veronika, Tamás Dorottya és Urbantsok Tímea alkotják, akik idén harmadévesek a Képzőművészeti Egyetem elméleti szakán. Együttműködésük az Artmagazinnal négyük diplomaprojektje, amelynek felütése az OFF Biennaleról írt ötrészes cikksorozatuk volt – ennek során a közös írás kísérleti formáit keresték.Iratkozzon fel az Artmagazin hírlevélre!

* indicates required