ÚJRA ITT AZ ARTMAGAZIN ÉS AZ MNG KÖZÖS JÁTÉKA!

​A Magyar Nemzeti Galéria Borszerda programsorozata ősszel is kiállításokkal, tárlatvezetésekkel és előadásokkal, zenével és borkóstolóval várja a művészet és a bor rajongóit. Az idei Borszerdák tematikái különböző ellentétpárokra épülnek, a szeptember 13-i alkalmon az „álom és valóság” témakörét járják körbe. Az eseményre két páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak kérdésünkre.


Borszerda

A programon 19.30-tól Topor Tünde és Winkler Nóra tart tárlatvezetést Kortárs művek titkai. Artmagazin-beszélgetések címmel a „Lépésváltás-frissítve!” kiállításon.

Túl a dátumon mit jelent az „1945 utáni magyarországi képzőművészet”?  Felfűzhető-e egy képzeletbeli fonálra, egymásra épül-e az egyes generációk művészete? Hány szál fut egymás mellett, és melyek fonódnak össze? Mik a közös vonások és mik a teljesen egyéni jellegzetességek, amelyek összetéveszthetetlenné tesznek egy-egy alkotót? Hányféleképp nézhetjük és magyarázhatjuk az egyes műveket, egyáltalán, mi az, ami most tetszik?  

Topor Tünde és Winkler Nóra szubjektív páros vezetésében nemcsak az ő dialógusukba hallgathatunk bele, de a kép és mindenkori nézői közti dialógus is téma lesz: a művek is többféle hangon szólnak hozzánk, ahogy a barátok közt folyó beszélgetések is lehetnek bizalmasak, fájdalmasak, kirobbanóan viccesek, vagy ezek így, mind együtt.

A szeptember 13-án 18:00-kor kezdődő Borszerda eseményre azok nyerhetnek páros belépőt, akik helyesen válaszolnak az alábbi kérdésre:

Ki volt az a fontos és jelentős, úgy is mondhatjuk tudós festőnk, akitől a Lépésváltás kiállításon is láthatunk művet, az Artmagazinban pedig több cikke is megjelent? Ezek témájukban mindig a festészeti hagyományhoz kapcsolódtak, a magyarhoz és a nemzetközihez egyaránt. De nem csak a festészet volt a témájuk, hanem a mindenkor érvényes művészi-, művész-oktatói magatartás is, vagy az: mit is jelent egy festő magyarsága?

A válaszokat szeptember 11-én 10:00-ig várjuk az [email protected] e-mail címen!


Borszerda | ÁLOM ÉS VALÓSÁG

Magyar Nemzeti Galéria

2023. szeptember 13. 18:00-22:00

A teljes program ezen a linken érhető el.