ARTMAGAZIN ♡ GÖDÖLLŐ

Ígéretünkhöz híven folytatjuk az Artmagazin-városlátogatások sorát. Szeptember 17-én a Kulturális Örökség Napjai szombatján mi Gödöllőre látogatunk. Pontosabban az egykori Agráregyetem (ma: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) hamarosan felújítandó vagy átalakítandó épületeit járjuk majd be, hogy eredeti állapotukban lássuk még a magyar modern építészet itteni jelentős emlékeit.

Unnamed 2

Állandó vezetőnk, Branczik Márta kalauzolásával szocreál lakóházakat, modernista campust, Amerigo Tot-plasztikát, Domanovszky-mozaikot és Pekáry-falképet fogunk látni, és kinézünk majd az állatövi jegyeket megjelenítő szobrokkal körülvett, Jánossy György és Czebe István által tervezett Víztorony  tetejéről is. Kávézni, szendvicsezni pedig az építészetileg szintén érdekes, de kávézónak is tökéletes Kútház Kávézóban fogunk.

Unnamed 1

Az odautazás fakultatív: HÉV-vel, vonattal, sárga busszal, autóval, biciklivel, mindenkinek a maga kényelme szerint.Mindenesetre 17-én, szombaton 11 órakor találkozunk a gödöllői vasútállomáson, a Királyi Váró előtt. A program kb. 5 órás lesz, a részvétel ára 6000 Ft, előfizetőinknek 4000 Ft.  Várunk mindenkit szeretettel, amíg be nem telnek a helyek: Artmagazin.

Jelentkezés és további információ: Tormási Anitánál a [email protected] email-címen.

Fortepan 215142

Gödöllői Agrártudományi Egyetem (ma Szent István Egyetem), Gyümölcsszedés című mozaik (Domanovszky Endre, 1968.), forrás: Fortepan/Főfotó