2018-ban a Deák Erika Galéria Nemes Márton kiállítása a legszebb stand

Október 10-én, szerdán, mint az Artmagazin csapata – Lépold Zsanett, Szikra Renáta, Szilágyi Róza Tekla és Topor Tünde – terepszemlét tartottunk a Millenárison, az Art Market Budapesten. Az Artmagazin évek óta szemlézi a hazai art fairek standjait, és osztja ki az Artmagazin zsűrinek legjobban tetsző kiállítónak járó Artmagazin-díjat. A díj a dicsőség mellett Artmagazin-cikket és 25% standkedvezményt ér – a következő évi díjból, az Art Market rendezőinek jóvoltából. 

Idén a standokat a vásárlátogató és az art faireket különleges kiállítási lehetőségként szemléző szakemberek szemével néztük. A választásunk így esett a Deák Erika Galéria Nemes Márton legfrissebb munkáit bemutató standjára. A Chelsea College of Arton frissen diplomázott festő legújabb munkái utaztak Londonból – a bécsi viennacontemporary érintésével – egyenesen Budapestre. A vásár forgatagában megjelenő egyéni kiállítás átgondolt egysége a tavaly díjazott standhoz hasonlóan reagál arra, hogy ez egy olyan vásár, ahol nemcsak műgyűjtők járnak-kelnek vásárlási szándékkal, hanem rengeteg fiatal, a kortárs művészet iránt érdeklődő, nyitott szellemű ember is megfordul.


Nemes Márton munkái, fotó: Artmagazin

Az Artmagazin-díjat először – még a Budapest Art Fairen – a Kisterem Galéria nyerte el, majd öt éve – már az Art Market Budapesten – a 2B Galéria Waldsee 1944 nemzetközi levelezőlap kiállítása, ezt követően a Vintage Galéria, majd a Trapéz Galéria, 2015-ben a Trema Kiadót is üzemeltető montenegrói ISU – Institute of Contemporary Arts, 2016-ban a violuk contemporary, tavaly pedig az Everybody Needs Art nyerte. 


Deák Erika és Sárvári Zita Nemes Márton munkái előtt, fotó: Artmagazin

A Deák Erika Galéria standja, fotó: Artmagazin

 
full_006550.png
ALWAYS LOOK AT THE BIG PICTURE – MINDIG EGYBEN NÉZD A DOLGOKAT

Idén az Artmarketen a Deák Erika Galéria nyerte az Artmagazin-díjat Nemes Márton műveit bemutató onemanshow-jával.

full_005102.JPG
Hogy miért a violuk contemporary nyerte a 2016-os Artmagazin-díjat?

Háromezer négyzetméter kiállítótér átnézése és egy jó hangulatú, közönség előtt zajló megbeszélés után az Artmagazin átadta a legszebb standnak járó díjat az Art Market Budapest 2016 nyitónapján. Szempontok, érvek, koktélok, Népszabadság – így zajlott az értékelés.

full_004847.jpg
ART MARKET BUDAPEST 2015 - FINDING THE FAIR'S FAIREST

Best of Art Market Budapest 2015 – A video guide

Art Market Budapest 2015 - A LEGSZEBBEK és a LEGSZEBBNEK

Art Market 2015 - A LEGSZEBBEK és A LEGSZEBBNEK