A Trapéz Galériáé lett az aranyalma

Kiválasztottuk az Art Market legszebb standját

Az Artmagazin standszépségmérő bizottsága aranyalmáját az idei Art Marketen a fiatal galériának számító Trapéz falára tapasztotta.

Fotó: Trapéz Galéria

Az Artmagazin mint a kortárs képzőművészeti vásárok nagy barátja, már évek óta díjazza a hazai művészeti vásárok legszebb standjait. A hagyományt teremtő elismerést először - még a Budapest Artfairen - a Kisterem Galéria nyerte el, majd két éve - már az Art Marketen - a 2B Galéria Waldsee 1944 nemzetközi levelezőlap kiállítása, tavaly pedig a Vintage Galéria kapta. Utóbbi a magyar konceptuális művészet iránt elkötelezett szakmai közönség számára is különlegességszámba menő remek műveket mutatott be, átgondolt elrendezésben.

 
A Trapéz Galéria standján különböző generációba tartozó magyar művészek munkái kerülnek párbeszédhelyzetbe. A kis területen Lakner László hetvenes évekbeli fotói mellett Szörényi Beatrix munkái láthatók, a fő elem pedig a Hollandiában élő Ulbert Ádám tüdőszínű rózsakvarcoktól a gyermekgyurmáig terjedő anyagminőségeket láttató show-stopper terepasztala, ami többek között az aranycsináláshoz, a szerelmi együttléthez hasonlítva, mondhatni holisztikus szemlélettel modellezi az alkotás folyamatát. 
 
A zsűrit az Artmagazin csapata alkotta (Topor Tünde főszerkesztő mellett Winkler Nóra, Szikra Renáta és Mucsi Emese). A díjhoz az Artmagazinban a galériáról megjelenő cikk mellett az Art Market nemes felajánlásából az is hozzá tartozik, hogy a nyertes a következő Art Marketen 25% kedvezménnyel kapja majd a kiállítóhelyet.

 
full_004315.jpg
Idei Artmagazin díjasunk: a Trapéz

Ahogy azt az Artmagazin Online-on már írtuk is, az Artmagazin standszépségmérő bizottsága – Mucsi Emese, Szikra Renáta, Topor Tünde és Winkler Nóra – az aranyalma-jelet, nagy sajtóérteklődés közepette, a fiatal galériának számító Trapéz falára tapasztotta az idei Art Marketen.