Alter ego: finisszázs és Artmagazin-díj átadás a MODEM-ben

Szombaton kurátori tárlatvezetéssel, díjátadóval és rendhagyó beszélgetéssel zár Lakner László retrospektív kiállítása.

A záró nap programja: 

16:00: Fehér Dávid utolsó kurátori tárlatvezetése
majd Artmagazin cikkíró pályázat eredményhirdetés 

18:00: Személyes vonatkozások: Topor Tünde beszélget Fehér Dáviddal 

Dsc01240

Fotó: Vigh Levente

A kiállításról: 

Lakner László Alter ego című retrospektív kiállítása az életműről széleskörű áttekintést nyújt az 1950-es évek végének és az 1960-as évek elejének korai, szürnaturalista periódusától a pop arttal, majd a fotórealizmussal rokonítható új figuratív alkotásokon keresztül az 1970-es években alkotott konceptuális fotóműveken, könyvobjekteken keresztül az 1980-as évek során egyre expresszívebb karakterű írásalapú, festményekig, illetve az 1990-es évektől napjainkig alkotott posztkonceptuális és szkripturális festményekig. 

További részletek: modemart.hu 
Online jegyvásárlás a modemart.jegy.hu oldalon.

Screenshot 2022-08-10 at 15.37.51.jpg
ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL

Az Artmagazin negyedik alkalommal hirdeti meg cikkíró pályázatát művészeti írói ambíciókkal rendelkező fiatalok számára. Öröm, ha a képzőművészet is témája a közgondolkodásnak, de ennek fontos feltétele, hogy ne csak a szakmabelieknek, hanem a szélesebb közönségnek is szóló szövegek szülessenek művekről, kiállításokról. Akit megmozgat egy ilyen típusú kihívás, jelentkezzen, itt a lehetőség!

Screenshot 2022-09-02 at 10.43.40.jpg
ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL – A HATÁRIDŐT MEGHOSSZABBÍTOTTUK

Meghosszabbított határidővel, szeptember 15-ig várjuk a szövegeket az Artmagazin és a MODEM közös kritikaíró pályázatára!

full_005013.png
ARTMAGAZIN OPEN CALL

Az Artmagazin szerkesztősége kritikaíró-pályázatot hirdet azoknak, akik úgy érzik, szívesen összegzik gondolataikat egy-egy kiállítás-élmény után. A kiállításokról írt szövegek a kortárs kultúra fontos dokumentumai, ezért ezúton is szeretnénk támogatni minél több ilyen írás létrejöttét.

Azok számára, akik vágynak az összefüggések feltárására, itt a lehetőség!

full_005219.png
ARTMAGAZIN OPEN CALL – második felvonás

Az Artmagazin szerkesztősége, a februárban megrendezett első kritikaíró pályázat sikerességén felbuzdulva ismét open callt hirdet azoknak, akik úgy érzik, szívesen összegzik gondolataikat egy-egy kiállítás-élmény után.

full_005878.png
ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL

A művészeti írás sokakat ambicionál, az Artmagazin harmadjára meghirdetett pályázata nekik szól. Öröm, ha a képzőművészet, művek és kiállítások is témái a közgondolkodásnak, ehhez fontos, hogy értő, de a szakmán túli, nagyobb közönséghez szóló szövegek szülessenek róla. Akiket megmozgat ez a kombinált kihívás, jelentkezzen, itt a lehetőség!