ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL

MEGJELENÉS, ÉVES ELŐFIZETÉS, HONORÁRIUM ISMÉT MEGHIRDETJÜK CIKKÍRÓ PÁLYÁZATUNKAT PARTNERÜNK A MODEM, A TÉMA: LAKNER LÁSZLÓ

Az Artmagazin negyedik alkalommal hirdeti meg cikkíró pályázatát művészeti írói ambíciókkal rendelkező fiatalok számára. Öröm, ha a képzőművészet is témája a közgondolkodásnak, de ennek fontos feltétele, hogy ne csak a szakmabelieknek, hanem a szélesebb közönségnek is szóló szövegek szülessenek művekről, kiállításokról. Akit megmozgat egy ilyen típusú kihívás, jelentkezzen, itt a lehetőség!

Alter ego – Lakner László retrospektív kiállítása a MODEM-ben (kurátor: Fehér Dávid)

A szeptember 11-ig látható tárlat az alkotó több mint negyven évet felölelő munkásságát mutatja be az 1950-es évek végének és az 1960-as évek elejének korai, szürnaturalista periódusától a pop arttal, majd a fotórealizmussal rokonítható új figuratív alkotásokon keresztül az 1970-es években alkotott konceptuális fotóműveken, könyvobjekteken keresztül az 1980-as évek során egyre expresszívebb karakterű, írásalapú festményekig, illetve az 1990-es évektől napjainkig alkotott posztkonceptuális és szkripturális festményekig.

A negyedik Artmagazin open call alatt erről a kiállításról, a tárlaton bemutatott művekről és műcsoportoktól várjuk szövegeiteket. Olyan írásokat kérünk, amelyek a kiállításra építve az életmű, vagy egy-egy mű új, friss szemléletű, személyes olvasatát adják.

A legizgalmasabb szövegeket az Artmagazin Online felületén publikáljuk, szerzőiket partnerünk, a MODEM jóvoltából kiemelt honoráriumban részesítjük. Továbbá a győzteseket egy-egy éves Artmagazin-előfizetéssel is jutalmazzuk.
A többi pályázó munkáját egy-egy legújabb Artmagazin-lapszámmal köszönjük meg.

 Dsc01139

Fotó: Vigh Levente/Modem

A zsűri tagjai: Topor Tünde az Artmagazin főszerkesztője, Szilágyi Róza Tekla az Artmagazin Online vezető szerkesztője és Zelei Bori, valamint Cserna Endre és Kergyó Zsófia az Artmagazin munkatársai.

Terjedelem: szóközzel együtt 8000 karakter
Formátum: Word
A pályázatokat ezen a linken tölthetitek fel.
Azonosítás: kizárólag jeligés pályázatokat fogadunk el, kérjük, az írás név nélkül, jeligével kerüljön feltöltésre.
Beküldési határidő: 2022. augusztus 30.

Hivatalos eredményhirdetés és díjátadó: 2022. szeptember 10-én, a kiállítás finisszázsának keretében.
A díjakat átadja Vizi Katalin a MODEM igazgatója, valamint Szilágyi Róza Tekla az Artmagazin Online vezető szerkesztője.

Dsc00934

Fotó: Vigh Levente/Modem

Azok számára, akik szívesen olvasnák az előző pályázatok kiírásait és nyertes szövegeit, íme egy összefoglaló:
Az első cikkíró open call felhívása, ahol a Kísértetek és kísérletek – Szűcs Attila festészete című kiállításról vártunk szövegeket.
A második cikkíró open call felhívása Bukta Imre, feLugossy László és Szirtes János munkáit bemutató LEVITÁCIÓ című kiállítása kapcsán.
A harmadik cikkíró open call felhívása, ahol a Frida Kahlo – Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból című kiállításon szerzett élményekre voltunk kíváncsiak.

Az első pályázat nyertes szövegei ittitt és itt olvashatóak.
A második pályázat nyertes szövegei ittitt és itt olvashatóak.
A harmadik pályázat nyertes szövegei ittitt és itt olvashatóak.