ARTMAGAZIN OPEN CALL – második felvonás

Az Artmagazin szerkesztősége, a februárban megrendezett első kritikaíró pályázat sikerességén felbuzdulva ismét open callt hirdet azoknak, akik úgy érzik, szívesen összegzik gondolataikat egy-egy kiállítás-élmény után.

A kiállításokról írt szövegek a kortárs kultúra fontos dokumentumai, ezért ezúton is szeretnénk támogatni a létrejöttüket. Az év eleji első felvonás bebizonyította, hogy ehhez hasonló kezdeményezésekkel sok olyan jó írás hívható életre, amelyek értő visszajelzést adnak és közönséget építenek a kortárs kultúra számára.

Most a szentendrei MűvészetMalomban június 11-ig látogatható, Bukta Imre, feLugossy László és Szirtes János munkáit bemutató LEVITÁCIÓ című kiállításról várjuk kritikáitokat.

A három legprofibb szöveget most is az Artmagazin Online felületén publikáljuk, szerzőiket honoráriummal és egy-egy Artmagazin-előfizetéssel jutalmazzuk! A többi pályázó munkáját a legújabb Artmagazin-lapszámmal köszönjük meg.


Lebegő fák a Levitáció című kiállításon   forrás: Ferenczy Múzeumi Centrum

Terjedelem: szóközzel együtt 5000 karakter
Formátum: Word
Beküldési határidő: 2017. május 26.
Eredményhirdetés: 2017. június 2.

A szövegeket az Artmagazin stábja fogja zsűrizni: Mucsi Emese, Szikra Renáta, Szilágyi Róza Tekla, Topor Tünde, Winkler Nóra

A szövegeket a következő e-mail címre várjuk: [email protected]

Inspirációként ajánljuk az első open call három nyertesének pályamunkáit:
Csordás Eszter: Előzmények törlése – Kritika Szűcs Attila Kísértetek és kísérletek című kiállításáról
Lecher Viola: Vakfoltok kora
Marton Zita: A szépség a szörnyeteg? – Kísértetek és kísérletek – Szűcs Attila festészete