IDÉN IS KIÍRTÁK A STRABAG ARTAWARD INTERNATIONAL PÁLYÁZATÁT

Az Ausztriában 1994 óta, nemzetközileg pedig 2009 óta kiosztott rangos díjon a 40 évesnél fiatalabb, a festészet vagy a grafikai területén tevékenykedő művészek munkáját ismerik el.

2021 és 2023 között Ausztriából – mint állandó résztvevő országból – valamint Csehországból, Magyarországról, Szlovákiából és Lengyelországból pályázhatnak művészek. A résztvevőknek az öt ország valamelyikének állampolgárainak kell lenniük, vagy legalább két éve állandó lakhellyel kell rendelkezniük ezen országok valamelyikében. Ezen túlmenően, Ukrajna azon állampolgárai, akik jelenleg valamelyik részt vevő országban tartózkodnak, jogosultak a részvételre, függetlenül tartózkodásuk időtartamától.

850x550 1

Idén azok pályázhatnak, akik 1983-ban vagy azt követően születtek. Emellett minden résztvevőnek felsőfokú művészeti végzettséggel kell rendelkeznie (művészeti akadémia, művészeti főiskola vagy egyetem).

A STRABAG Artaward International 2023 nemzetközi zsűritagjai – a résztvevő országok kortárs művészetének szakértői – egy tizenötezer eurós fődíjat és négy, egyenként ötezer eurós elismerést osztanak ki a pályázók között. A díjátadó ünnepség után az öt díjazott mindegyike önálló kiállítást rendezhet a bécsi STRABAG Artlounge-ban.

Jelentkezési időszak (online):
2023. január 9 – január 27.

A pályázat zsűrije:
Vladimír Beskid, Bencsik Barnabás, Goschka Gawlik, Roman Grabner, Vít Havránek, Edith Raidl, Tanja Skorepa, Wilhelm Weiß

A pályázat összes további részlete ezen a linken keresztül olvasható – német és angol nyelven.