Közös pályázatot hirdet a LAM és az FKSE

A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület és a Light Art Museum Budapest közös pályázatot hirdet új fényművészeti művek megvalósításának támogatására és megvásárlására.

A nyílt felhívás keretében olyan képzőművészeti alkotások terveit várják, melyek a fényt a mű fő médiumának tekintik.  

A LAM vállalja a nyertes pályamű megvalósításának finanszírozását nettó 3 millió forint értékig, valamint, hogy a Light Art Museum gyűjteménye számára nettó 1 millió forintért megvásárolja a művet. A pályázatnak tartalmaznia kell a tervezett mű alkotói tervét, koncepcióját, látványtervét, valamint a mű szempontjából releváns korábbi művek rövid bemutatását. Ezen kívül a pályázathoz kérik a mű megvalósításának költségvetési tervét, valamint a művész portfólióját és/vagy honlapját. A pályázat feltétele továbbá, hogy a mű alkalmas legyen a LAM épületében történő bemutatásra.


A pályázat minden 18. életévét betöltött képzőművész számára nyitott. A beérkezett pályázatokról a FKSE és a LAM által delegált szakmai zsűri dönt, melynek tagjai: Cserna Endre, az FKSE vezetőségének tagja; Fehér Dávid, művészettörténész; Horváth Mátyás, az FKSE vezetőségének tagja; Szalai Borbála, kurátor és Vida Szabolcs, a LAM művészeti vezetője. 

Határidő: A digitális pályázati anyagokat  2023. május 24. éjfélig várják a [email protected] e-mail címre.

További információk itt érhetőek el.


lamo_kover_01.jpg
Átalakított formában, újabb művekkel kiegészítve látható a Light Art Museum Budapest bemutatkozó tárlata

Tavaly nyár végén nyílt meg a világ egyik első, kifejezetten a fényművészetre fókuszáló múzeuma, ahol Moholy-Nagy László és Victor Vasarely munkái mellett kortárs alkotók művei is helyet kaptak. Reagálva a vártnál nagyobb közönségsikerre és a széles, jellemzően fiatalokból álló látogatói körre, a válogatás áprilistól némiképp átalakított formában, új munkákkal bővül, köztük Csörgő Attila, Benczúr Emese, Borsos Lőrinc vagy épp Komoróczky Tamás műveivel, amelyek augusztus 15-ig tekinthetők meg.