Öt pályakezdő dizájner, akikre érdemes figyelni – Mayer Kitti szerint

Az Artmagazin Online-on kiemelten foglalkozunk a tervezőművészet legfontosabb kérdéseivel. Ezúttal a dizájn jeles, különböző intézményekben és műfajokban tevékenykedő képviselőit kértük, hogy soroljanak fel öt hazai pályakezdő dizájnert, akikre érdemes felfigyelni, követni munkásságukat.

Következő válaszadónk Mayer Kitti designteoretikus, a HYPEANDHYPER projektvezetője, szerkesztője. 2011-ben végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design és művészetelmélet, majd 2013-ban designelmélet szakán. 2019-ben elnyerte a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat, melynek során a Design Center történetének feldolgozásával foglalkozott, Szőnyeg-Szegvári Eszter kutatótársával közösen.

Harsány Patrícia
Elindította a quarantinejewellery challange-et, amivel számomra úgy ajtókat nyitott meg az ékszertervezést illetően. Imádom.

Screenshot 2020 05 28 at 16.52.36

Forrás: instagram.com


Buda Flóra Anna
Társadalmilag is fontos kérdéseket feszeget az animáció eszközével. Legutóbbi sorozata az intimitásról (is) szól.

007 768x1086

Forrás: designisso.com

Biró Dávid
Azt hiszem, róla nem kell különösebben írnom. (Biró Dávid egyik legismertebb fotósorozatával, az Axiommal korábban mi is foglalkoztunk – a szerk.)

Biro david 20180528 234240 0

Forrás: diploma.mome.hu

Geiger Bianka designmanager
Food & design, management & theory – aktívan dolgozik több márkával, köztük például a BORIBIANKA, a Fyge, a Neongrey, a Back2Bag márkákkal, szenvedélye és kutatási területe a food design. És szerintem fontos, hogy legyen manager/teoretikus is a válogatásban.

Geiger bianka 20180604 175631 0

Forrás: diploma.mome.hu

Huszár Katalin
A Notjustuseless az eldobható anyagok újraértelmezésével foglalkozik, és sokkal nagyobb figyelmet érdemelne, hiszen a Huszár Kata által kifejlesztett eljárás ipari technológiai háttérrel világszínvonal is lehetne.

Screenshot 2020 05 28 at 17.07.05

Forrás: instagram.com

full_005745.png
Öt pályakezdő dizájner, akikre érdemes figyelni – Koós Pál szerint

A 2018-as évtől kezdve az Artmagazin Online-on kiemelten foglalkozunk a tervezőművészet legfontosabb kérdéseivel. Ezúttal a dizájn öt jeles, különböző intézményekben és műfajokban tevékenykedő képviselőjét kértük, hogy soroljanak fel öt hazai pályakezdő dizájnert, akikre érdemes felfigyelni, követni munkásságukat.