„Minden gondolatot egy érzelem előz meg.” – Lőrincz Réka és Vékony Dorottya videóinterjú

Lőrincz Réka és Vékony Dorottya kiállítása, az Everything is more than meets the mind a győri Torula kiállítóterében olyan műalkotásokat mutatott be a művészek személyes nézőpontjain keresztül, amelyek a kollektív gondoskodás, a produktivitás, a születés, a személyes kibontakozás és az alternatív értékrendek témáit vizsgálták.


Lőrincz Réka képzőművészettel, valamint energetikai gyógyítással is foglalkozik. Munkái az emberi lét olyan univerzális témáit vizsgálják, mint a teremtés, a létezés, a hasznosság, és a különböző tudatállapotok működései. Kísérletezik a nem-lineáris gondolkodásmód adta lehetőségekkel, és a különböző médiumokat a lehető legszabadabb módon használja önkifejezésre.

Vékony Dorottya munkáiban a női testtel foglalkozik különböző személyes és társadalmi kérdések mentén. Legfőbb eszköze a fotográfia, de gyakran használ performatív elemeket, melyeket az állóképbe sűrítés vagy újrajátszás eszközeivel valósít meg. Az elmúlt években intenzíven foglalkozik a termékenység és a reproduktív jogok kérdéskörével.

A kiállítás kurátora Teszler Sonja volt. 
Interjú, koncepció: Popovics Viktória
Videó: Bognár Benedek és Simon Zsuzsanna
Arculat: l2 studio
A videó a Torula támogatásával valósult meg.
Felirat: Sipos Dániel

full_006167.png
Basszus, már bezárt? – Átlagos eltérés – Vékony Dorottya

Későknek, feledékenyeknek, workaholicoknak vagy bárkinek, akinek nem volt ideje megnézni.

 

full_006007.png
Let it be – Videóinterjú Benczúr Emesével

Benczúr Emese a MODEM-ben október 28-ig nyitva tartó Let is be című egyéni kiállítása kapcsán mesélt arról, hogyan alakult ki a szavakhoz és mondatokhoz való kötődése, milyen művészi állítás húzódik meg a Debrecenben kiállított ragyogó munkák mögött, és hogy a MODEM-ben is bemutatott cukorkapapíros alkotáshoz, a Dolce Vitához szükséges cukrokat mind ő ette-e meg?

trapdomikép.jpg
„AZ IDEOLÓGIA KÜLÖNFÉLE FORMÁKBA FÉSÜLI A VALÓSÁGOT, DE UGYANAKKOR GÚZSBA IS KÖT. A SAJÁT MŰVÉSZI AUTONÓMIÁM SOKKAL FONTOSABB.” – Trapp Dominika videóinterjú, írásos formában

Az Artmagazin Online megújult arculatú videóinterjú-sorozatának harmadik részében Trapp Dominikát látogattuk meg. Alább az interjú hosszabb, írásos változatát közöljük.

vica_kover_video.jpg
„Egy szarka veszett el bennem." – Szombat Éva videóinterjú

Szombat Éva az egyike azon kortárs magyar fotográfusoknak, akinek a boldogság és a mentális jóllét kérdései köré csoportosuló munkái nem csak szakmai és szubkulturális körökben, de a szélesebb nyilvánosságban is ismertek lehetnek.