ÚJRA ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL

Megjelenés, előfizetés, honorárium – az ötödik pályázat témája az Elmozdul a fal – Mácsai István Kiscellben című kiállítás

Öröm, ha a képzőművészet is témája a közgondolkodásnak, de ennek fontos feltétele, hogy a szélesebb közönség számára is élvezetes, egyúttal szakmai szempontokat is érvényesítő szövegek szülessenek művekről, kiállításokról. Akit megmozgat egy ilyen típusú kihívás, jelentkezzen, itt a lehetőség!

A művészeti írói ambíciókkal rendelkező fiatalok számára kihirdetett pályázatunk témájául választott kiállítás a Kiscelli Múzeum templomterében, B. Nagy Anikó rendezésében már a maga korában is ellentmondásos megítélésű életmű darabjait tárja a látogatók elé – nem szokványos módon. 

Az erről szóló, legizgalmasabbnak ítélt szövegeket az Artmagazin Online felületén publikáljuk, szerzőik a honoráriumon felül éves Artmagazin-előfizetést és a kiállítás katalógusát kapják. A többi pályázó munkáját pedig egy-egy legújabb Artmagazin-lapszámmal köszönjük meg.


Mi kep 4

Mácsai István: Pesti halál, 1978, olaj, farostlemez, BTM Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár

A zsűri most is az Artmagazin szerkesztőségének tagjaiból áll össze: Topor Tünde, Szilágyi Róza Tekla, Zelei Bori, Cserna Endre és Kergyó Zsófia olvassák majd a szövegeket. 

Terjedelem: szóközzel együtt 8000 karakter
Formátum: Word dokumentum
A pályázatokat ezen a linken tölthetitek fel.
Azonosítás: kizárólag jeligés pályázatokat fogadunk el, ezért kérjük, az írást név nélkül, jeligével töltsétek fel.
Beküldési határidő: 2023. március 15.

Hivatalos eredményhirdetés és díjátadó: március 26.

Partnerünk: a Kiscelli Múzeum – Fővárosi Képtár

01 btm fovarosi keptar logo fekvo color





Nyitókép: Mácsai István: Báthory u. 17., 1987


Screenshot 2022-09-26 at 21.04.41.jpg
Íme, ők a negyedik Artmagazin cikkíró open call nyertesei

Idén a MODEM Alter ego – Lakner László retrospektív tárlata címet viselő kiállításáról, a tárlaton bemutatott művekről és műcsoportoktól vártuk a cikkeket, jeligésen. Az elbírálás befejeztéig nem tudtuk a szerzők kilétét, a jeligéket csak a zsűri döntése után oldottuk fel.

Screenshot 2022-08-10 at 15.37.51.jpg
ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL

Az Artmagazin negyedik alkalommal hirdeti meg cikkíró pályázatát művészeti írói ambíciókkal rendelkező fiatalok számára. Öröm, ha a képzőművészet is témája a közgondolkodásnak, de ennek fontos feltétele, hogy ne csak a szakmabelieknek, hanem a szélesebb közönségnek is szóló szövegek szülessenek művekről, kiállításokról. Akit megmozgat egy ilyen típusú kihívás, jelentkezzen, itt a lehetőség!

full_005967.JPG
Átadtuk a Frida Kahlo cikkíró pályázat díjait

Immár harmadik alkalommal hirdettük meg cikkíró pályázatunkat, amelyre rekordszámú, 67 írásmű érkezett. Az eddigiektől eltérően a pontozáskor kialakult holtverseny miatt három helyett négy pályaművet díjaztunk.

full_005878.png
ARTMAGAZIN CIKKÍRÓ OPEN CALL

A művészeti írás sokakat ambicionál, az Artmagazin harmadjára meghirdetett pályázata nekik szól. Öröm, ha a képzőművészet, művek és kiállítások is témái a közgondolkodásnak, ehhez fontos, hogy értő, de a szakmán túli, nagyobb közönséghez szóló szövegek szülessenek róla. Akiket megmozgat ez a kombinált kihívás, jelentkezzen, itt a lehetőség!

 

full_005219.png
ARTMAGAZIN OPEN CALL – második felvonás

Az Artmagazin szerkesztősége, a februárban megrendezett első kritikaíró pályázat sikerességén felbuzdulva ismét open callt hirdet azoknak, akik úgy érzik, szívesen összegzik gondolataikat egy-egy kiállítás-élmény után.

full_005013.png
ARTMAGAZIN OPEN CALL

Az Artmagazin szerkesztősége kritikaíró-pályázatot hirdet azoknak, akik úgy érzik, szívesen összegzik gondolataikat egy-egy kiállítás-élmény után. A kiállításokról írt szövegek a kortárs kultúra fontos dokumentumai, ezért ezúton is szeretnénk támogatni minél több ilyen írás létrejöttét.

Azok számára, akik vágynak az összefüggések feltárására, itt a lehetőség!