Alan Sonfist kiállítása és előadása a Szépművészeti MúzeumbanIdőtájkép. A land art születése címmel nyílik Alan Sonfist kamarakiállítása a Szépművészeti Múzeumban.
A kiállítást a művész jelenlétében Kepes András újságíró, író, egyetemi tanár 2014. december 18-án, csütörtökön, 11 órakor nyitja meg. A kiállítást Orosz Márton, a kiállítás kurátora mutatja be.
 
A megnyitót követően a művész Természet. A művészet vége (Nature. The End of Art) címmel tart előadást a múzeum Barokk Csarnokában. Az előadás angol nyelven zajlik. 
Az előadásra a belépés díjtalan.
 
Az amerikai Alan Sonfist, a land art első generációjának egyik legismertebb képviselője Természet. A művészet vége (Nature. The End of Art) című előadásában az 1960-as évek közepén kibontakozó irányzat jelentőségéről és a természetművészet aktualitásáról beszél majd. Bemutatja legújabb, a megújuló energiaforrások és a klímaváltozás problémájára reflektáló alkotásait, valamint szót ejt az ötven évvel ezelőtt New York központjában felépített Időtájkép (Time Landscape) című környezeti művéről, mely Manhattan őshonos élővilágát egy prekoloniális erdő formájában rekonstruálta.