Ember Sári pop-up kiállítása nyílik az Art+Text Budapest termeiben

Az Art+Text Budapest és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület örömmel mutatja be Ember Sári legújabb Messzevágyók című kiállítását közös produkciójuk, az FKSE+ keretein belül. 

A fotók, papírkollázsok és objektek egymás mellé helyezésével szokatlan együttállások jönnek létre, melyek egy adott téma többféle perspektívából való bemutatására adnak lehetőséget. Az itt látható portrék egyrészt megidéznek olyan művészettörténeti toposzokat, mint a német romantika filozófiájában ember és természet szoros kapcsolata illetve a kivonulás gesztusa. Másrészt szorosan kapcsolódnak magához a térhez is, amelyben megjelennek: a Bedő-háznak és a hozzá hasonló polgári tereknek szerves részét képezték a különböző portrék és a művész tudatosan rájátszik erre a párhuzamra, melynek során a 19. századi arcképeket kortárs fotókra és kollázsokra cseréli. Noha Ember Sári egy hagyományosnak mondható műfajt vesz alapul, munkái mégis szembe mennek a portré egyik legfontosabb funkciójával: az arc megmutatásával és ebből következően a felismerhetőséggel. A fotókon a természetbe beleolvadó alakokat gyakran háttal vagy oldalról látjuk, sosem néznek bele a kamerába, arcuk homályban marad. A papírkollázsok pedig már szinte maszkszerű, arctalan, tekintet nélküli, absztrahált portrék, ahogy a papírmakettekből felnagyított, síkban megjelenített fejek, büsztök is. 

Messzevágyók című kiállítás az ART+TEXT Budapest és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület közös produkciója, mely az FKSE+ keretén belül valósul meg.

Megnyitó: 2016. szeptember 22-én 18:00
Kurátor: Gadó Flóra

Az FKSE+ pályázati úton elérhető pop up bemutatkozási lehetőséget biztosít az egyesületi tagoknak az ART + TEXT Budapest állandó kiállítóterében.