Ezt nézd! – Pótoljunk tárlatvezetésekkel

A héten megismerhetünk egy új zine-t, illetve több tárlatvezetésen is részt vehetünk.

 

Hétfőn 18:00-kor nyílik a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ CAPAZINE – LET’S PLAY című kiállítása. 2018-ban az intézmény zine-készítő workshopot szervezett, a most nyíló kiállítás és az esemény keretein belül bemutatott kiadványt ezt a projektet összegzi. A fotósok és szakszövegírók részvételével zajló foglalkozáson a résztvevők a zine műfajának jellemzőivel és a médium adta lehetőségekkel foglalkoztak. A most megjelenő zine hat fiatal alkotó – Kocsi Olga, Lázár Dóra, Neogrády-Kiss Barnabás, Nunkovics Róbert, Szalai Dániel és Urbán Ádám – munkáit állítja középpontba.


Urbán Ádám   forrás: facebook.com

Kedden 17:30-tól Bencsik Barnabás, független művészettörténész, kurátor, a Glassyard Gallery vezetője, a Ludwig Múzeum korábbi igazgatója tart előadást az Ybl Budai Kreatív Házban Miért bennfentes az art world? címmel. A kortárs képzőművészeti világ mozgatórugóiról szóló ingyenes előadásra regisztráció szükséges, ami ezen a linken elérhető.

Szerdán 18:00-kor Gellér Judit és Horányi Attila tart kurátori tárlatvezetést a Capa központ THIRTYTHREE A fotográfia új horizontjai a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen című csoportos kiállításán. Az egyetem fotográfia tanszékének elmúlt 33 évére visszatekintő kiállításon tartott vezetésen a belépőjegy megvásárlásával lehet részt venni.

Szintén szerdán, 19:00-kor nyílik Makai Mira Dalma első egyéni kiállítása az Art+Text Budapest termeiben. Az Unseen Creatures a két évvel ezelőtti Zsiger és máz című, Dallos Ádámmal közös kiállítás folytatása. Az organikus formákat idéző kerámiák a festészetben, grafikában és kerámia objektek készítésében is jártas alkotó munkái. A kiállítás Makai Mira Dalma elmúlt évben készült, mikroorganizmusokra emlékeztető kerámiáiból nyújt válogatást.


Makai Mira Dalma   forrás: facebook.com

 

Csütörtökön 19:00-kor a Lollipop Factoryban nyílik Simon Zsuzsanna Ékszőr című kiállítása. A testünk csinosítgatásáról, valamint a szőr ebben a folyamatban betöltött szerepéről elmélkedő tárlat azt a kérdést teszi fel: vajon ha ékesítjük szőrünket, akkor is csúnyának látjuk vagy inkább szépnek? Milyen hatással van testképünkre a közvélemény által sokszor helytelenül visszataszítónak tartott testrészekkel való foglalkozás?

Vasárnap 15:00-kor a Kiscelli Múzeum 1971. Párhuzamos különidők című kiállításán tartanak kurátori tárlatvezetést. A Kádár-korszak képzőművészetének párhuzamos jelenségeit középpontba állító kiállítás az 1968–1973 közötti időszakra fókuszál. Az intézmény templomterében és oratóriumában rendezett tárlat kurátorai: Hegyi Dóra, László Zsuzsa, Leposa Zsóka, Róka Enikő és Százados László. A vezetésen jegy ellenében lehet részt venni.


Tárlatvezetés .a Kiscelli Múzeumban   forrás: facebook.com