JÓVOLTÁBÓL

Jövő héten kedden nyílik a JÓVOLTÁBÓL című kiállítás a Fészek Gakériában. 

JÓVOLTÁBÓL egy spontán ötletből születő, pár nap alatt szerveződő kiállítás. A felkért kiállító művészek azt a hívószót kapták, hogy Fészek, vagy Fészek Galéria, vagy Molnár Éva. A résztvevők műveik mellé a Fészek fotóarchívumából választanak egy képet, így a Fészek múltjának megidézésével lehet álmodozni. Ennek ad teret a kiállítás.

JÓVOLTÁBÓL
Helyszín: Fészek Művészklub (1073 Budapest, Kertész utca 36.)
Vernisszázs: 2017.12.12. 17:30
Finisszázs: Závada Pál, 2018.01.03. 18:00
Kiállító művészek: Bernát András, Bullás József, Chilf Mária, Csiszér Zsuzsi, Fóris Katalin, Gajzágó Donáta, Horváth Lóczi Judit, Káldi Kata, Korodi Luca, Kovács Lola, Lengyel András, Madácsy István, Nagy Gábor György, Nagy Zsófia, Nemere Réka, Ötvös Zoltán, Soós Tamás, Szabó Attila, Szász Sándor, Szilágyi Teréz.

full_004078.jpg
Amit a Fészekről tudni illik

Budapest, 2014. Ha elindulunk a Nagykörútról a Dob utcán, a Rákóczi–Andrássy által határolt romnégyzet szíve felé, és egyre beljebb hatolunk a szűk, barnásszürke utcák rendszerében, előbb-utóbb egy fehér oszlopokkal tagolt, izzósorral díszített épület elé érünk. Ez a FÉSZEK Művészklub, hirdeti a homlokzati fémfelirat. Már az előtéri átjáró is izgalmas. Kör alakú. Megfejthetetlen logikával sorakozik homorú falán a műsornaptár, a kubai bár ételkínálata, számos dicsőséges pillanat képe és a bejárati pálmafa lombját érintő vas faldísz. A kapun belépve fokozatosan bomlanak ki előttünk az apróbb részletek a Fészek 1901 óta szaporodó anekdotamementóinak is köszönhetően.