Ezt nézd! – Ajánlatok hidegfront mellé

Ezen a héten is számos izgalmas program közül választhatunk: kiállításmegnyitó az FKSE 2-es műteremben, kerekasztal-beszélgetés a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ szervezésében, workshop a Goldberger Textilipari Gyűjteményben és kiállításmegnyitó a MODEM-ben.

Hétfőn 20:00-kor nyílik a PANDÆMONIUM című kiállítás az FKSE 2-es műtermében. Cserna Endre és Omon Wynfryth közös pop-up tárlata a Pokol „evolúciójával” foglalkozik: „most a paraziták önfelszámoló korában a pokol személyes élmény marad, de nem a psziché kifürkészhetetlen útvesztőjében rejlik, hanem a gazdatest és az élősködő viszonyrendszerében”.

Szerdán 16:00-kor kezdődik az Art Nouveau Maps In Hungarian And European Context című kerekasztal-beszélgetés a Ráth György-villában. A Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ szervezésében megvalósuló eseményen az Art Nouveau Atlas két szerkesztője, Jacques Lasserre és Christian Schwarzer is jelen lesznek, mellettük a hazai szecessziós térképes adatbázis megalkotói, a Szecessziós Magazin munkatársai, Bálint Imre és Puha Titusz mesélnek magyarországi tevékenységükről. Az ingyenes, angol nyelvű program regisztrációhoz kötött, jelentkezni az [email protected]-n lehet.

Csütörtökön 10:00 és 15:00 között ismét lesz BOTANIKA workshop a Goldberger Textilipari Gyűjteményben. A program tárlatvezetéssel kezdődik ,,a Goldberger..." című állandó kiállításon, majd kezdetét veszi a workshop, ahol elsőként a nyári hónapok során fellelhető vadontermő festőnövényeket és az azokból kinyerhető színeket veszik sorra a résztvevők. A programon szóba kerül a festék kinyerésének módszerei, az alapanyagválasztás szempontjai, a textil előkészítése. A résztvevők egy nyárikendőt, illetve számos színmintát festhetnek meg a foglalkozáson, aminek jelentkezési menete az alábbi linken érhető el: textilmuzeum.hu.

Szombaton 14:00-kor startol a PANEL című kiállítás nyitóeseménye a debreceni MODEM-ben. A tárlat a Debrecen és a régió paneles technológiával épült lakótelepeit kutatja interdiszciplináris módszerekkel, a tudomány, építészet és a művészet eszközeivel, Debrecen város lakosságának aktív megszólításával. Az ingyanes nyitóeseményen többek között kurátori tárlatvezetésen, kerekasztal-beszélgetésen, slam poetry versenyen és koncerten is részt lehet venni.