10 év, 10 művész, 10 műalkotás

A Transparency International Magyarország működésének 10. évfordulóját ünneplő jótékonysági aukcióján 10 művet bocsájtanak kalapács alá. 

A művek az elmúlt évek, évtizedek hazai és nemzetközi politikai és társadalmi folyamatait interpretálják a kortárs képzőművészet nyelvén. 10 művész köztük Birkás Ákos, Borsos Lőrinc, Eperjesi Ágnes, Gróf Ferenc és Nemes Csaba művei reflektálnak a Transparency International munkájára és képviselt értékeire, úgy mint az átláthatóság, az integritás és a demokrácia. 

Az aukciós kiállítást december 7-én 19 órakor, György Péter, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének igazgatója nyitja meg az A38 hajón. 
 

Eperjesi Ágnes

A december 9-én 19:30-kor, az A38 Hajón megrendezésre kerülő aukción szereplő művek megvásárlásával a korrupció elleni küzdelmet támogathatjuk, mivel a művészek a leütési ár 50%-át a szervezetnek ajánlották fel. Az aukciót Winkler Nóra vezeti.

További információ: https://transparency.hu/esemenyek/szuletesnap/

Az aukció katalógusa itt érhető el.

Kiállító művészek: 
Baglyas Erika, Birkás Ákos, Borsos Lőrinc, Bukta Imre, Eperjesi Ágnes, Felsmann István, Gróf Ferenc, Kaszás Tamás, Nemes Csaba, Szalay Péter