A küzdelem élvezete a Stúdió Galériában

A küzdelem élvezete (Enjoy Your Struggles) című kiállítás a mottóját egy bokszolási útmutatótól kölcsönözte, amely a küzdelem élvezetét, a kitartást és az elhivatottságot elengedhetetlennek tartja a győzelemhez. Ebből a sportolói attitűdből indulnak ki a kiállításon résztvevő művészek, akik a saját tapasztalataikon, illetve közös, társadalmi ügyeken keresztül közelítenek a mindennapos harcok kérdéséhez. A kiállítótér az önreprezentáció és testpolitika körül folyó harc küzdőterévé válik, ahol egyéni és közösségi küzdelmek kortárs és történeti példái találkoznak: többek között egy zsidó reneszánsz bokszklub, a kurd nőmozgalom törekvései, a korai magyar feminizmus elfeledett vezéralakja és a kelet-európai roma kisebbségek küzdelmei. 

2016. ÁPRILIS 29. - MÁJUS 21.

Megnyitó: 2016. március 28. (csütörtök), 19.00, a Negyed7Negyed8 Fesztivál keretében

A hangsúly nem az egymással való versengésen van, hanem azon, hogy a különféle küzdelmek hogyan tudnak egymáshoz kapcsolódni. Hogyan lehet saját küzdelmeinken keresztül mások helyzetét megérteni, egymástól tanulni és egymást támogatni? 
 

Flohr Zsuzsi: The Jewish Renaissance Boxing Club © Michael Krebs   Kép forrása: 
 
A megnyitón, este 8 órától Marty Huber angol nyelvű performansz-előadásában a sportolást a testről, a nemi szerepekről és az identitásról való gondolkodással köti össze, s az ezekhez kapcsolódó sztereotípiákra és elvárásokra kérdez rá, adogatás közben. 

Május 7-én és 8-án (mindkét nap 15-17h) The Jewish Renaissance Boxing Clubközreműködője, Tatiana Kai-Browne tart boksz-workshopot az érdeklődőknek. 
Előzetes tapasztalat nem szükséges, a részvétel regisztrációhoz kötött: jewish.renaissance.boxing.club@gmail.com 
Jelentkezés május 4-ig.
 
Résztvevők: BORSOS LŐRINC, Dilar DIRIK/Jonas STAAL, ERDŐDI Katalin, FLOHR Zsuzsi, Marty HUBER, Tatiana KAI-BROWNE, Alexandra PIRICI/Raluca VOINEA, Toni SCHMALE, Sandra SELIMOVIC/Simonida SELIMOVIC, Hito STEYERL, SZEMZŐ Zsófia 
 
Kurátorok: ERDŐDI Katalin, FLOHR Zsuzsi