Gallery hopping 06

Heti programajánló

Bár mostanában egyre inkább úgy tűnhet, hogy a kortárs képzőművészeti élet alapjaiban változik meg, sőt cserélődik fel teljesen új struktúrákkal, vannak dolgok, amelyek keményen tartják magukat.

Ilyen az FKSE talán legrégibb brandje, a Gallery by Night, amely minden évben egy héten át, egyestés programok sorozatával mozgatja meg a színteret. Hétfőtől Frazon Zsófia, a Néprajzi Múzeum etnográfusa Betűszedés cím alatt szólítja csatasorba az Egyesület junior és senior tagjait.
(Gallery by Night // Betűszedés – Stúdió Galéria, október 14-18., minden este 8 órától)

Kedden délután menjünk fel a Magyar Nemzeti Galériába, ahol a Jelenkori Gyűjtemény újrarendezett állandó kiállításán fél 5-től Petrányi Zsolt kurátor tart tárlatvezetést a megújult kiállítóterekben.
(Lépésváltás – Magyar Nemzeti Galéria)

Szerdán 4-kor Németh Gábor mutatja be Roskó Gábor új, a Modemben nyáron bemutatott kiállításhoz kapcsolódó katalógusát az Írók Boltjában. Ha sietünk, 6-ra még odaérünk a Vasarely Múzeumba, ahol az OSAS legújabb projektje, a Határterek című kiállítás nyílik, amely a konstruktív-konkrét képzőművészet és építészet közös gyökereit keresi generációkon és kontinenseken átívelő, impresszív művészlistával. A kiállítást kurátorként Maurer Dóra jegyzi. Ő, az OSAS és a Vasarely – tessék, még egy makacsul kitartó formáció a viharos vizeken.
(Határterek – Vasarely Múzeum, 2013. október 17.–2014. január 10.)

Csütörtökön 6-kor két galériás megnyitó közül választhatunk: az acb-ben Esterházy Marcell, a Kisteremben Kerezsi Nemere mutatja be új műveit.
(Esterházy Marcell: Vesd össze (vö.) - acb Galéria, október 18. - november 15. Kerezsi Nemere: Caprices de Berlin – Kisterem, október 18. - november 15. Interjú a művésszel itt.)

Pénteken 7 órától pedig a Higgs Mező mutat be válogatást a szintén igen szívós, idén szeptemberben már hatodszorra megrendezett Crosstalk Video Art Festival programjából. Aki lemaradt, vagy szeretne jobban elmélyülni, megteheti naponta 9 és 9 között, egészen november 11-ig.
(All you do is put it together: another selection of the Festival [6]'s videos -  Higgs Mező, október 18. 19:00 – november 11. 18:00)

A nyitókép forrása a Gallery by Night Facebook oldala.