Csörgő Attila és Ősz Gábor a Vintage Galériában

Csörgő Attila és Ősz Gábor először állít ki együtt hazai terepen a bő tíz évvel ezelőtt megvalósult amszterdami közös egyéni tárlat után. Az alkotók munkái egy hosszabb, vizsgálódással és kísérletezéssel teli időszak eredményei, bennük precíz mérnöki számítások elegyednek a felfedezés izgalmával. Constructed View² címmel kiállítás arról, hogy miképpen határozza meg világlátásunkat az a tér és az a hely, ahol épp állunk.

2016. MÁRCIUS 23. - ÁPRILIS 29.

Megnyitó: 2016. március 22. (kedd), 19.00

Csörgő Attila és Ősz Gábor mindeddig csupán egyszer, bő tíz évvel ezelőtt, Amszterdamban állított ki közös egyéni tárlaton. A Vintage Galéria kiállítása úgy is felfogható, mint az ott elkezdett vizuális párbeszéd folytatása. A két alkotó munkáiban precíz mérnöki számítások elegyednek a folyamatos kísérletezés és felfedezés izgalmával. A tudományos érdeklődés mellett közös bennük a hasonló munkamódszer is, mindketten sokszor hónapokon, vagy akár éveken át vizsgálnak egy-egy problémakört, dolgoznak a felmerült kérdések lehetséges megoldásán. A kísérletek fázisai, eredményei azután sorozatokban, illetve egymáshoz kapcsolódó művekben öltenek testet.

Csörgő Attila: Hogyan szerkesszünk narancsot I, 1993/2015, silver print, 76x65 cm, ed5+2AP   Forrás: vintage.hu

Akár játékos megoldásokkal élnek, akár szigorú kompozíciót alkalmaznak, mindkét művész munkáit áthatja egyfajta poézis, amely nélkülözi az emberábrázolást. Az ember csak a kamera mögött álló megfigyelőként, illetve a kameraként szolgáló építmény történeti-történelmi vonatkozásában, az ábrázolt látványba beavatkozó külső erőként jelenik meg. Jelenléte mégis nyilvánvaló az embernek a térhez, az emlékezethez, a tudományhoz való viszonyát vizsgáló kontemplatív műveken, amelyek arról mesélnek, hogy miképpen határozza meg világlátásunkat a tér és a hely, ahol épp állunk.

Kurátor: Simon Kati

Nyitvatartás: 
kedd-péntek: 14.00 – 18.00
szombat: 11.00 – 16.00