Idén is lesz ArtPride SketchWalk

Második alkalommal rendezi meg a Corvin Rajziskola titkos rajztúráját Budapest szívében, az urbánus művészet hagyományteremtő felvonulását, az ArtPride SketchWalkot. Szeptember 1-jén, szombaton a közös rajzolással egybekötött fővárosi barangolást az intézmény fiatal, dinamikus animáció dizájner tanárai, Muszka Máté és Tőkés Anna vezetik majd.

A Corvin Rajziskola most egy újabb ínyencséggel szeretne a kultúra, a művészetek szerelmeseinek a kedvében járni. Idei tanévét is műtermen kívül kezdi, egy mindenki számára nyitott rajztúrával. 
A közösségi rajzolással egybekötött, 4 órás városi expedíciót idén kulturális intézmények látogatásával fűszerezik. A túra szeptember 1-jén 15:00 órakor, a Móricz Zsigmond körtérről indul, de lehetőség van előtte megtekinteni a Corvin Rajziskolát is. Első állomás a Gárdonyi tér és a B32 Galéria és Kultúrtér, ahol Rofusz Kinga, a diyájnerképzés illusztráció szakvezetőjének munkáiból rendezett kiállítást lehet megtekinteni. A Gellért térről a Szabadsághídon átkelve meg-megáll a menet egy izgalmas vázlat erejéig, majd a józsefvárosi Palota-negyed kultikus, esetleg éppen titokzatosságuk révén egyedülálló helyszíneinél, hogy a festői homlokzatokat vagy elvarázsolt belsőudvarokat, a résztvevők saját stílusukban, szabadon, mégis szakértői segítséggel örökíthessék meg. 
 A következő állomás a Mikszáth Kálmán téren lévő Kis Lumen Kávézóba, majd egy frissítő elfogyasztása után továbbhalad a túra a Horánszky utcába, az APA / Ateliers Pro Arts Art Center / A.P.A.Galéria felé, amely különleges építészeti adottságaival és értékteremtő művészeti életével méltó lezárása a programnak.

A résztvevők betekinthetnek az ott található műtermekbe, megleshetik a kulisszatitkokat, majd végezetül egy rögtönzött kiállításon a séta során elkészült rajzokat kiterítik, és a program a Nagy Lumen Kávézóban végződik kötetlenül formában. 
 A közös rajzolással egybekötött fővárosi barangolást az iskola fiatal, dinamikus animáció dizájner szaktanárai, Máté Gergő Muszka és Tőkés Anna vezetik majd. A menetet Margit, a Corvin kedvenc modelle teszi még izgalmasabbá. 


Aki részt akar venni a sétán, annek nem kell mást tennie, mint egy sketchbookot és ceruza társaságában felpörgetnie rajzos bátorságát, és élvezni az ArtPride SketchWalk közösségi erejét. 
 A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit a [email protected] címre küldött üzenettel lehet aktiválni. Az ArtPride SketchWalk állomásai: Móricz Zsigmond körtér, Gárdonyi tér, Gellért tér, Szabadság híd, Vásárcsarnok, Kálvin tér, Mikszáth tér, Horánszky u.