Ezt nézd! – Kortárs advent

Kezdődik a kortárs művészet karácsonyi szezonja, a héten több alkalommal is lesz lehetőségünk ezirányba szórni a pénzünk. Megismerkedhetünk a hazai „self-publishing” legfiatalabb képviselőivel, de természetesen a megszokott kiállításmegnyitók sem maradnak el.

Hétfőn 18:00-kor nyílik Puklus Péter Egy harcos epikus szerelmi története című kiállítása a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A fotókból és installációkból álló kiállításon a fotós legújabb fotókönyve, a több díjat is bezsebelt The Epic Love Story of a Warrior is lapozgatható lesz. Az allegorikus képek egy sajátos történelem-elbeszélésként is felfogható sorozattá állnak össze Puklus önálló kiállításán.


Kedden 19:00-kor megkezdődik a kortárs képzőművészet adventi eseménysorozata, a karácsonyi műtárgyvásár-szezon. A Latarka Galériában TERÍTVE 2016 címmel, idén negyedik alkalommal látogathatjuk az árusításra szánt művekből rendezett kiállítást. Több mint 300 hazai és nemzetközi alkotó munkáit vásárolhatjuk meg egészen január 4-ig. Tökéletes karácsonyi ajándékok és újévi, ösztönző műtárgyak várják azokat, akik a fast fashion boltok helyett inkább a művészetbe fektetnék az év végére összegyűjtött pénzt.


A kiállítás részlete a LATARKA Galériában   fotó: Hegyháti Réka

Szerdán 19:00-kor az FKSE-ben folytatódik a szezon, az idén hatodjára megrendezett PATRON karácsonyi műtárgyvásáron és kiállításon. Az elérhető árakon kínált több mint 180 műalkotás egyben jótékonysági vásár is, hiszen a befolyt összeg egy része hozzájárul az FKSE fenntartásához és programjainak megvalósításához. Tökéletes tőkeinjektáló lehetőség, főleg, hogy a műtárgyvásár mellett  a 2-es műteremben kiadványvásárt is tart az egyesület! Aztán december 20-án záróeseményként lesz Innen Zines pop-up bolt is!

 

Asztalos Zsolt: my story my version   forrás: studio.c3.hu
 
Azoknak, akiket érdekelnek a szerzői kiadások és a self publishing szinte kötelező a Meetlabben szerdán este rendezett LELTÁR vol.29., ahol a Makerspace, Self-Definitív és Mama Photobook képviselői beszélgetnek a témáról. Terítéken a projekt-alapú létforma, a saját tapasztalatok és tanulságok megosztásáért pedig Mák Marci, Boros Mátyás, Terjék Dia és Tóth Bátor a felelős.
 
Csütörtökön 19:00-kor a Platán Galériában debütál Pawel Janicki Tessell című interaktív installációja. Installációja – amely Buckminster Fuller Expo 67-re tervezett kupolájára reflektál –  reagál a közönség mozdulataira, sőt, akár okostelefonnal vagy tablettel is kapcsolatba léphetünk vele egy applikáció segítségével. Érdekesség, hogy az installáció szimultán működik mind a WRO Art Centerben, Wroclawban, mind pedig a Koszyki Hall –Griffin Art Spaceben, Varsóban.
 

"Soha nem tudsz megváltoztatni dolgokat az által, hogy harcolsz a létező valóság ellen. Hogy megváltoztass valamit, építs egy új modellt, ami elavulttá teszi a már létezőt."  /Richard Buckminster Fuller/   forrás: facebook.com