A hunt kastner galériásai a Kisteremben

2013. május 21. 17:30


JIŘÍ THÝN: Untitled, 2008–2009, © hunt kastner, Prága és a művész; forrás: kisterem.hu

A Kisterem Galéria közleménye:

A Kisterem jelenlegi kiállításán fiatal cseh konceptuális művészektől látható válogatás, a hunt kastner gallery jóvoltából.

 A prágai galéria és művészei irigylésre méltó eredményeket érnek el a nemzetközi színtéren. Rendszeres kiállítók a Frieze-en, az Art Basel Statementen vagy a Listén, a művészek olyan rangos intézményekben szerepelnek csoportos kiállításokon, mint az Apex Art New York, a bécsi Secession vagy a párizsi Palais de Tokyo.

Néhány friss siker: Zbyněk Baladrán, akit az Art Cologne-on a Galerie Jocelyn Wolff mutatott be, megnyerte az Audi Art Awardot (munkáival az idei Velencei Biennálén a Cseh és Szlovák Pavilonban is találkozhatunk). Eva Koťátkovát a Biennálé központi kiállításába – The Encyclopedic Palace – válogatták be. Dominik Lang nálunk is szereplő műveit a FRAC de la pays Loire vásárolta meg, egy másik műve a Krobath Galerie-től a kölni Ludwig Múzeum gyűjteményébe került.

 

Május 21-én kedden Budapestre látogat Camille Hunt és Catherine Kastner.

 A Prágában élő amerikai galeristák 17:30-tól Szalai Borbála közreműködésével tárlatvezetést tartanak a kiállításon.

 
18 órától pedig Valkó Margit moderálásával beszélnek galériájuk történetéről. Reményeink szerint választ kapunk az alábbi kérdésekre is:

Milyen szempontok alapján választják ki a művészeiket?

Hogyan döntenek a vásárokon való részvételről?

Milyen a cseh művészet fogadtatása a magán- és intézményi gyűjtemények szempontjából?

 (A beszélgetés nyelve angol.)