Design Hét programajánló

szeptember 27.-október 6., napi lebontásban

REPLYtoALL

Alább napi ajánlónk következik a Design Hét programjaiból linkekkel és képekkel. Érdemes lesz kimozdulni és kipróbálni magunkat egy-egy pólókészítő workshopon, egy design lakásétterem vacsoráján, vagy részt venni design reggeliken, ellátogatni építészek és tervezők stúdióiba, vagy csak egyszerűen együtt biciklizni a tematikus programokon és fotózni más szemmel, vezetők segítségével közel két héten át!

A programok egy jó részére regisztráció szükséges, ezért érdemes a weboldalon, a programfüzetben ezt ellenőrizni és időben regisztrálni. Ha rendelkeztek okostelefonnal, töltsétek le a Budapest Design Térkép alkalmazást, ami segítheti a tájékozódásotokat a városban, vagy, ha szeretitek a nyomtatott programot lapozgatni, a Design Terminálból, vagy a többi eseményhelyszínről azt is beszerezhetitek.

szept. 27. péntek
Egy óra különbséggel nyílik a Crossovers c. kiállítás a Design Terminálban (18h), és a Csomagoljam? a Kiscelli Múzeumban (19h).

szept. 28. szombat
A hétvégék különösen sok programmal várják az érdeklődőket, így a Lengyel Intézetben nyílik A projekt: a
fa
című kiállítás, a Möbelkunstban a képzőművészet és design kapcsolatát erősítő bútorkiállítás az acb
Galériával együttműködésben, és a hétvége mindkét napján látogatható a WAMP és a Hello Wood idei
együttműködéseként megvalósult óriási közösségi asztal, ahol a gasztro és a design iránt érdeklődők találkozhatnak, vásározhatnak és ehetnek. Az óbudai Gázgyár és kelenföldi Hőerőmű pedig látogatható lesz ezen a hétvégén a Budapest100 keretében.


Kelenföld, Hőerőmű. Fotó: Bujnovszky Tamás

szept. 29. vasárnap
Vasárnap a workshopok napja: a Desplay egy a 3D nyomtatás technológiáját bemutató workshop a FabLab rendezésében gyerekeknek, a DIYsigner egy csináld-magad bútorworkshop felnőtteknek, vagy lehet egyedi pólót készíteni napelemes
varrógépekkel, Folqát festeni, és biztosan érdemes lesz ellátogatni a Heinrich alkotói szint nyílt napjára is.
Ha megéheztek, ehettek a Közösségi Asztalról, amely vasárnap Design Uzsonnát kínál.


Heinrich alkotói szint

szept. 30. hétfő
A nyitókiállítás installációját is tervező tehetséges építészcsapathoz, a Minusplus stúdiójába lehet
ellátogatni ezen a napon, vagy érdemes lesz az Európa Design Zrt. design reggelijeinek egyikén részt venni,
Kockásfülű nyúl vázlatrajzait bemutató megnyitóra menni, és este semmiképp ne hagyjátok ki a városnéző
bringázást
!


Cruise all night - éjszakai biciklis városnézés

okt. 1. kedd
Az egyik legizgalmasabb konferencia idén a programban a Befektetőt keresek!, és mi biztosan ott leszünk az Észt Művészeti Akadémia és MOME közös, 1857 km című kiállításának megnyitóján.

okt. 2. szerda
Kezdjétek a délutánt a Museionban, a Murra csoport kortárs kerámiáival, ugorjatok be egy kávéra a Design Hét alkalmából olasz különlegességeket kínáló Feketébe, majd folytassátok a Nyitott Stúdiók keretén belül az ABSOLOOT meglátogatásával. A nyomda fiatal csapata klasszikus, extra minőségű (ún. magasnyomású) technológiákat ötvöz kortárs grafikai szemlélettel. A két napon át zajló Regionális Design konferencia formatervezési minták védelmét járja körül. Este pedig Design Meetup Special Edition (vigyázat, a programfüzetben rossz időpont szerepel)!

okt. 3. csütörtök
A Zsennyei Műhely 35. születésnapját ünneplő kiállítás nyílik ezen a napon, a FISE (Fiatal Iparművészek Stúdiója) Design Párbajt szervez művésztanárok és designerek részvételével, ugorjatok be a Hollán9 tervezőihez, vagy a Komódba, este pedig frizura és öltözködő Prieston Party!


A Komód csapata

okt. 4. péntek
Délelőtt érdemes meghallgatni az olasz design egyik mesterének, Michele de Lucchinak az előadását a MOME-n, este az OSA-ban a beszélgetést a Cold War Modern: Design 1945-70 c. londoni kiállításról, vagy ha inkább a gasztrót kevernétek a divattal, menjetek el a Kifutó a konyhában eseményére.

okt. 5. szombat
Az Art Loves Design aukcióján magyar és külföldi tervezők darabjaihoz juthattok, lesz lézeres habvágós Desplay foglalkozás, egész hétvégén Nanushka pop-up bolt, Thebétaversion és Ferencz Vanda nyíltnap, Stilblog hétvége, végül pedig a Designkommunikációs konferencia és workshop, a Disco.

okt. 6. vasárnap
A Design Hetet a többi között a Kiscelli: Csomagoljam? című kiállítás tárlatvezetései, beszélgetései, a Salgótarján utcai zsidó temető látogatása, és a Tandem fotós és gasztrotúrái zárják.


Tandem Budapest

Lesznek a Design Hét alatt többször megrendezett események is, mint pl. a Béterv Lakásétterem (szept. 28, okt. 15.),
az imént említett Tandem gasztro és fotóstúrák (szept. 28., 29., okt. 5., 6.), Budapest100 látogatások (szept. 28., 29., okt. 5., 6.), Nyitott Stúdiók program, a Müszi újrahasznosító workshopjai (szept. 28., okt. 5.), a Krea szabadegyetem előadásai és éjszakai bringázás (szept. 28., okt. 2., 45.), BUPAP street art túrák (szept. 28-29) és a We Love Budapest túrái (szept. 27., okt. 12.).

Az ajánlót összeállította a REPLYtoALL.

A képek forrása a Gehl előadás fotójának kivételével: Design Hét Sajtógaléria