Ezt nézd! – Social B%dy Lessons

A hétre főként budapesti programokat ajánlunk: három kiállításmegnyitót – a K.A.S. Galériában, a Liget Galériában és a debreceni MODEM-ben – és egy tárlatvezetést a Budapest Galériában. Az e heti kedvencünk a Civil Sziget a Sziget Fesztiválon.

Kedden 19:00-kor nyílik Regős Anna egyéni kiállítása, a Mintaszintézis a K.A.S. Galériában. A tárlaton központi szerepbe kerülnek a geometrikus minták, amiket a művész egy-egy minta kiemelésével, felnagyításával, különböző speciális technikák alkalmazásával hozott létre.

Csütörtökön 17:00-kor Horváth Gideon és Gadó Flóra tartanak tárlatvezetést a I put my hand into a beehive című kiállításon a Budapest Galériában. A tárlaton bemutatott munkák az ökológiai válság kérdéskörével foglalkoznak, és amikben a művész saját válaszait fogalmazza meg a különféle apokaliptikus narratívákra vonatkozóan.

Image may contain: indoor
Forrás: facebook.com

Szintén csütörtökön, 18:00-kor nyílik Kristóf Gábor solo show-ja, a Munkák a szürkezónából (Vanish) című kiállítás a Liget Galériában. A világszerte legelterjedtebb paletta (RAL Classic) 213 színre redukálja a végtelen spektrumot, s minden ami ezen kívül helyezkedik el, az ipari tömegtermelés számára majdhogynem értelmezhetetlen. A RAL Classic leggyakrabban alkalmazott tíz árnyalata mind a szürkének valamelyik verziója. A kiállítás tipologikus munkák formájában járja körbe ezen struktúrákat, illetve azt a pozíciót, amely a határain foglalható el, s ahonnan megtapasztalható, illetve beindítható bármilyen fokú szétesésük.

Szombaton 16:00-kor egy újabb kiállítás startol a MODEM-ben. A Családi okok miatt című tárlat megpróbál kilépni a kortárs képzőművészet szűk közegéből és párbeszédet kezdeményez az erre nyitott emberekkel, hizen a család fogalmához bárki tud kapcsolódni emlékei, érzései, történetei, tapasztalatai vagy ezek hiánya miatt. A nyitónapon a kiállítás kurátora, Don Tamás tart tárlatvezetést.


Ezt nézd! EXTRA

Szilágyi Róza Tekla: Social B%dy Lessons_f***k_Sziget, 2019

A Sziget Fesztivál Civil falujában idén a f***k, azaz a független képzőművészeti tanszék is jelen van több, párhuzamosan futó, a kritikai gondolkodást erősítő és tanító projektjével. A sátor elé kihelyezett installációk segítségével pózolhatunk híres képzőművészeti alkotások alakjaihoz hasonlóan, vagy éppen az itthon egyelőre még be nem tiltott cirkuszi állatos számok jellemző testtartásait gyakorolhatjuk az erre kihelyezett cirkuszi mini porondon. Az installációk mellett vasárnap éppen a Poór Dorottya által összeállított tesztet tölthettük ki, hogy kiderüljön, kiborgok vagyunk-e, illetve hogy a technikai eszközök milyen hatással vannak mindennapjainkra. Hétfőn már Tüdős Anna várja az érdeklődőket a Sziget Aerobics. Alternatív fitneszvideó súlyzók nélkül workshopjával, ahol elkészíthetjük saját aerobik-videónkat, hogy ennek kapcsán elgondolkodjunk azon, hogy vajon mennyire fogyasztókat toborzó stratégia a fitnesz mozgalom?