Ezt nézd! – A hosszú hétvége margójára

A hosszú hétvége ellenére egészen péntek estig vannak képzőművészeti programajánlataink.

 

A Capa Központban látható THIRTYTHREE című kiállítással indítjuk a hetet: kedden 17:30-kor a tárlat kurátora, Kopeczky Róna tart tárlatvezetést. A kiállításon a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Fotográfia Tanszék képzésének elmúlt 33 évét felölelő válogatásban 46 MOME alumni fotográfus művei láthatók.

Kedden este 18:30-tól a Hybridart Space UnBound - The Unexpected Constellation kiállításán tartanak tárlatvezetést a kiállító művészek – Barabás Zsófi, Bruno Baptistelli, Kiss Adrian – és a kurátor, Sárvári Zita. Az eseményen többek között ki is faggathatjuk a művészeket, akik szívesen válaszolnak kérdéseinkre.


forrás: absolutbudapest.blog.hu, Bodnár Dávid

Kedden az FKSE Rottenbiller utcai bázisán rendezett Gallery by Night esemény keretein belül Felsmann István A jövőt végképp elnyújtani című projektjének lehetünk szemtanúi. A most 60 éves FKSE a több mint hatszáz alkotásból álló gyűjteményét szeretné valamilyen módon helyzetbe hozni – miután januárban a szervezet tagjai saját erőből pakolták át, dokumentálták és ismerték meg a gyűjtemény teljes anyagát. Felsmann az akkori munkacsoport tevékeny tagjaként találkozott először a Stúdió tárgyi örökségével, ez inspirálta most bemutatott installációját. A kiállítás csakis egy napig látogatható.

Kedden 19:00-kor a MŰTŐ-ben is új kiállítás nyílik. Ferenc Réka rejtélyes, Tran Tran című bemutatóján egy friss, videóból, festményekből és földön heverő tárgyakból álló installációját ismerhetjük meg. Az utcai jelenetet feldolgozó munka egy hétköznapi élmény, egy baleset reprodukciója.

Szerdán 18:30-kor különleges halloweeni kiállítás nyílik az Epreskert Parthenón-fríz Termében, a Kmety György utca 26-28. szám alatt. Kiss Adrian Sexy Dead címet viselő pop-up kiállítása november 11-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig 10:00 és 18:00 között, szombatonként pedig 10:00 és 13:00 között.


Kiss Adrian, forrás: facebook.com

Szintén szerdán, 19:00-kor nyílik a Trafó Galériában a Zoo, Landscapes, Cosmos címet viselő Palotai Gábor-kiállítás. A tervezőgrafikus és képzőművész egyéni tárlatán az elmúlt másfél év sorozataiból láthatunk egy összefoglaló válogatást, ami bemutatja Palotai munkáinak mediális átalakulását: a papírhordozón megjelenő, könyvbe rendezett grafikától a plexiképek rendszeréből összeálló, nagyívű installációig.


Palotai Gábor, forrás: facebook.com

Szerdán 19:00-kor az Artkartell projektspace-ben is nyílik egy kiállítás: Kárpáti János Iván To take the liberty of doing something című anyaga debütál a PP Centerben található kiállítótérben. A művész törékeny, ideiglenes tárgyakat, illetve sorozatokat hoz létre, amik csupán a dokumentáció során válnak maradandóvá. A tárlaton megjelenő munkák a szinte láthatatlan hétköznapi mikrojelenségekre irányítják a figyelmet – jelen esetben az érintőképernyőkön hagyott ujjnyomokra.  

Pénteken 19:00-kor az UNSEEN Amsterdam 2018-on megejtett premier után a Supermarket Gallery terében láthatjuk először Ladocsi András önálló kiállítását, a Swallow-t. Az itt bemutatott, a különböző mikroközösségek témakörét feldolgozó fotográfiai munkák személyes élményekből építkeznek – középpontjukban a következő kérdés áll: milyen átjárás biztosított a mikroközösségek között, és hány énünk is létezhet valójában?