Ezt nézd! - Nyárutó, őszelő

Végéhez közeledik a nyár, úgyhogy ragadjunk meg minden lehetőséget arra, hogy jóidőben kiállításmegnyitókra biciklizzünk. A hét mérlege az Artmagazin Online szelekciójában: három kiállításmegnyitó, egy fanzine-debüt és egy szabadtéri rajzverseny!

 

Kedden este hat órakor a Lajos utcai Budapest Galériában nyílik az idei INDISER-díjas Schmied Andi Maria Pratts-szal közös kiállítása, a sokat mondó és pimasz kiállításcímekért rajongóknak kötelező OTROMBA. A Balkon képzőművészeti folyóirat által alapított díj nyertese a minket körülvevő világ szarkasztikus-szőrszálhasogató, nagyító alá helyezett verziójával szembesít. Friss látásmód egy frissen díjazott alkotótól.

A Budapest Galériából egyenesen „átbékávézhatunk” a Karton Galériába, ahol 19:00-kor debütál a V4Fanzine. A visegrádi országok zászlóinak közös színeiben megjelenő kiadvány segíthet egymás megértésében és elfogadásában. Saját stílusát megőrző, mégis közös ideák után kutató harminchat grafikus mellé már csak minimum tripla ennyi érdeklődő hiányzik estére a Karton Galériából. Multikulti at its best!


forrás: facebook.com

Szerdán este vár minket a Zseb Café a már szinte hagyománnyá vált hétközepi kötetlen kiállításmegnyitójával és teraszon ücsörgésével. 19:00-kor nyílik Süttő Anikó kiállítása, amely tájképeket, színkavalkádot és élénk árnyalatokat ígér.

Péntek este irány a MaMü Galéria és a Kiber Éden, az idei Erdőszőlő-Nagykáta Nemzetközi Művésztelepen született alkotásokat bemutató tárlat. A kiállítás a másodlagos, nem fizikai valóság saját Édenjének fogalmával, esetleges hiányával és megalkotásának lehetőségeivel foglalkozik. Járjuk be együtt ezt az ismeretlen területet! A szinte végtelennek tűnő kiállítói névsor – Angela Lubic, Arkadiusz Ignaszak, Baraté Ágnes, Bartus Ferenc, Besenyei Zsuzsa, Cservenka Edit, Dagrún Matthíasdóttir, Dér Virág, Dóró Sándor, Gesine Grundmann, Ivo Weber, Jessica Ballantyne, Jozef Tihanyi, Kácser László, Karl Menzen, Kerstin Franke-Gneuss, Laurynas Karmalavicius, Lipták Ágnes, Miguel Mothes, Miyuki Kido, Nagy Árpád Pika, Nayg István, Németh Tamás, Sebestyén Zoltán, Simon Sándor, Szitás Bernadett, Taskovics Éva, Varga József Zsolt, Zirczi Judit – végtelennek tűnő idegenvezetői nézőpontot és útvonalat ígér!

Szombaton a fiatalok is belekontárkodhatnak a képalkotásba a Telep Galéria Aszfaltrajzversenyén. A két kategóriában meghirdetett verseny – 8 éves kortól 13 éves korig, 14 éves kortól 17 éves korig – a Szabadság-hídon zajlik 14:00-17:00 között. A kortárs képzőművészeti érdekeltségű és vajszívű zsűri, Horváth Éva Mónika, Kovács Budha Tamás, Balogh Boglárka, Szőke Gáspár, dicsőséggel és értékes ajándékokkal jutalmazza a nyerteseket.