Ezt nézd! – Otthon, félreértések és ismétlések

Nagy hidegben érdemes kiállítóterekben felmelegíteni a jeges időben megfagyott végtagjainkat – nem beszélve arról, mennyi újdonsággal találkozhatunk. A héten természetesen folytatódik a kiállítási szezon, úgyhogy fennáll a lehetősége annak, hogy eddig nem látogatott művészeti intézményekbe zarándokoljunk el. Az Artmagazin szeretettel ajánlja ezt opcionális újévi fogadalomként és ígérjük, a fogadalmat betartani kívánók egész évben számíthatnak Ezt nézd! rovatunkra!

Hétfőn 19:00-kor a Labor Galériában nyílik Erdély Jakab Van gyerekszobám című kiállítása. A művész szobáját felidéző kiállítótérben az alkotó magánszférájának és a képzőművészeti munkák reprezentálásának kapcsolata kerül terítékre. A nagyrészt festményekből, fotókból és kollázsokból álló anyag az alkotó számára otthonos térben kerül kiállításra – mi látogatók pedig megismerhetjük a művészek(k) sokszor számunkra ismeretlen személyes terét.

Kedden 18:00-kor nyílik a Chimera Projekt első 2017-es kiállítása. Kútvölgyi-Szabó Áron Torzítások címet viselő anyaga a kétely elemi formáival foglalkozik. A félreértések és téves következtetések gyakori tényezők mindannyiunk hétköznapi életében, a művész ezeketaz absztrakció szintjén, metaforikus formában vizsgálja. A kiállítás központi eleme egy grid, azaz rácsrendszer, amelynek szabályossága megkönnyíti a különböző eltérések észrevételét, azonban a valóságra vetülve különös (optikai) illúziókat is szülhet. Minden szubjektív, mégis szükségünk van keretszerkezetekre. Miért is? Kútvölgyi-Szabó Áron kiállításán talán kiderül.
 


Kútvölgyi-Szabó Áron  forrás: facebook.com

A Győri Blanka, Hardi Ágnes, Hitter Magdolna, Horváth Csilla, Ilka Rita, Koller Margit és Lipták Ágnes alkotta 6D csoport legfrissebb kiállítása csütörtökön 18:00-kor nyílik a Budapest Galériában. A Paramnézia című kiállítás az ismétlés témáját járja körül. Mit jelent pontosan az ismétlés? Mikor meditatív és mikor üres kényszer-cselekvés? Az ismétlés jelentheti a görcsös múlthoz-ragaszkodást, azonban értelmezhető akár a szép emlékek felidézésének eszközeként is. A Budapest Galéria kiállítása a kétpólusú fogalom szélesebb értelmezését nyújthatja azoknak, akik nyitottak a kortárs képzőművészeti kiállítások mondanivalójára.

Pénteken este az Inda Galériában folytatódik a LELTÁR című eseménysorozat. A LELTÁR vol.29 és ½ keretein belül a galériában látható Philip Popock-kiállítás apropóján a művész életművéről lesz szó Ongjerth Dániel, a galéria vezetőjének tolmácsolásában. Sőt, azok, akik érdeklődnek az Inda Galéria  története és az ott  folyó munka iránt, ezúttal sok mindent megtudhatnak!


Philip Pocock kiállítás az Inda Galériában   forrás: facebook.com