Ezt nézd! – Uborkaszezon

Ezen a héten nincs túl sok képzőművészeti program, ezért külön öröm, hogy a Deák Erika Galéria tárlatvezetése és a debreceni b24 Galéria előadásai és művészprezentációi mellett a balatonfüredi Vaszary Galéria és a budapesti Műcsarnok kiállításait is ajánlani tudjuk.

Szerdán 17:00-kor Marozsán Erika színművésznő és a Je Suis Belle tervezőpárosból Kiss Tibor tartanak tárlatvezetést Hímzett történetek című közös kiállításukon a Deák Erika Galériában. A tárlaton a Je Suis Belle legújabb kollekciója látható, aminek magja egy kollaboráció Marozsán Erikával, a New Yorkban élő színésznővel, akinek különleges hímzései kelnek életre a tervezőpáros ruháin.

 

Image may contain: indoor
Forrás: facebook.com

 

Szintén szerdán 17:00-kor startol az ANYAG című előadás és művészprezentáció-sorozat a b24 Galériában. A július 24. és augusztus 2. között zajló esemény a Debreceni Nemzetközi Művésztelep programja, ahol Horányi Attila, Fehér Dávid, Csontó Lajos, Süli-Zakar Szabolcs, Fenyvesi Áron, Berhidi Márta, Richter Sára, Szirtes János, Tasnádi József, Seregi Tamás, Szentirmai Tamás, Vági János, Balázs Nikolett, Gallai Judit, Gerber Pál, Martin Henrik, Bögös Loránd és Dobokay Máté előadásain lehet részt venni.

A balatonfüredi Vaszary Galériában még november 17-ig látható a Folyók, tavak, tengerek – Az éltető víz című kiállítás, ami a víz hétköznapi élethez kötődő kérdésköreiből válogat a 19. századi nemzetközi és magyar remekművek között. Itt van a realista festészet atyjaként számon tartott Gustave Courbet, a hazai művészek sorát pedig, többek között Benczúr Gyula, Csók István, Vaszary János, Mednyánszky László, Munkácsy Mihály és Szinyei Merse Pál neve fémjelzi.

A Műcsarnokban pedig augusztus 25-ig látogatható a TÉR /// ERŐ | II. Építészeti Nemzeti Szalon, ahol a hazai építészeti eredmények bemutatása mellett különös hangsúlyt kap az építészeti térben és annak létrehozásában egyre fontosabbá váló közösségi erő, az együttes aktivitás. A kiállításon önálló tematikus egységként jelenik meg a közösségépítés és az építészetben megfogalmazott szolidaritás, a mára legendává lett Miskolci Építészeti Műhely (1977–1990) tervezőinek munkássága, a 20. századi magyar építészet történetének egyik legjelentősebb innovatív alkotója, a 60 éve elhunyt Medgyaszay István (1877–1959), a következő nemzedékek életére, annak építészeti terére koncentráló megoldások, valamint a Hello Wood interaktív installációja és a Fényarchitektúra címet viselő kiállításrész.

 


Forrás: facebook.com