Ezt nézd! – Nem csak megnyitók

A héten igazán beindul az új év – a kiállításmegnyitók mellett konferenciát, kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött kiadványbemutatót, egyetemi prezentációkat és ráadásként egy szentendrei programot is ajánlunk, csak győzzünk választani.

 

 

 

Hétfőn 19:00-kor Keresztesi Botond kiállításmegnyitója lesz a Labor Galériában. A crystal nails narratives kifejezést rövidítő, C.N.N. című esemény Trapp Dominika performanszával startol. A kiállított új festmények a szaruval, vagyis az emberek testének bizonyos pontjain, a sebezhetőség ellen kialakult természetes támasztékaival, és azok természetellenes kiegészítéseivel, módosításaival, azaz a műkörmökkel foglalkozik.
 


Keresztesi Botond   forrás: facebook.com

Kedden 17:30-tól a Szabadság téri Eleven Emlékműnél lesz beszélgetés Csatlós Judittal és Csengei Andreával, akik a Kassák Múzeum és a Közélet Iskolája szervezésében megvalósult, a tömeges lakhatási problémák megoldására fókuszáló kutatásban, és az ezt összegző kiállítás – Tettek ideje – munkálataiban vettek részt.

Szerdán 18:00-kor a Magyar Műhely Galériában nyílik csoportos kiállítás Mértékinvarianciák címmel. A tematikus tárlaton kiállító művészek  – Antal István, Balázs József Tamás, Elekes Károly, Faa Balázs, Izsák Előd, Pető Hunor, Szigeti Csongor, Süli-Zakar Szabolcs, Takács Szilvia Anett és Zakariás István – itt bemutatott munkái mértékegységekkel, mérési rendszerekkel, viszonyítási metódusokkal, léptékekkel és léptékváltásokkal foglalkoznak.
 


Elekes Károly   forrás: facebook.com

Szerdán Szentendrén is lesz esemény – 18:00-tól a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár olvasótermében a Művészettörténet – Szentendréről nézve címmel Gaján Éva könyvtáros és művészettörténész beszélget Szirtes Jánossal performanszokról, médiaművészetről, szentendreiségről és mindezek kapcsolatáról. Jó hír: az esemény ingyenes!

Már csütörtök és ismét Budapest: ezen a napon 18:00-kor rendez kiadványbemutatót a B32 Galéria és Kultúrtér. A Műteremnapló 2004-2017 című könyvet a szerzők – Gerber Pál képzőművész, Kertész László, művészettörténész, Radnóti Sándor, egyetemi tanár és Tölg-Molnár Zoltán, képzőművész – vitatják meg Galambos Ádám, evangélikus teológus vezetésével.
 


Műteremnapló 2004-2017   forrás: facebook.com

Szintén csütörtökön 18:00-kor egyetemi fókuszú esemény lesz Common Ground címmel a Prezi HQ-ban. A Budapesti Metropolitan Lab ősszel startolt, és most a záruló projektjeinek bemutatásán nyolc prezentációt hallgathatunk meg a METU mesterszakos diákjai és a csapatot vezető szakértő oktatók előadásában. Lesz többek között szó betonról, múzeumokról, Bauhausról és QR-kódokról, interaktív városi sétákról. Akit érdekel az esemény, annak ajánlott a regisztráció, mivel a helyek korlátozottak!
 


Common Ground   forrás: facebook.com

Még mindig a csütörtöki napnál tartva, de kicsivel később, pontosan 19:00-kor a Liget Galéria is új kiállítást nyit. A Szonáta című tárlaton Tasnádi József Szelley Lellé hangjaira készített installációja debütál, miközben a látottakat és a hallottakat Erhardt Miklós megnyitóbeszéde helyezi kontextusba. A kiállítás egészen február elejéig látogatható.

Péntekre egy egész napos eseményt ajánlunk: az AICA, az MTA BTK Művészettörténeti Intézet és az ELTE BTK Művészettörténeti Intézet közös konferenciát rendez Anomáliák - magyar művészet, történet, kritika, struktúra címmel. Az eseményen Beke László, Sasvári Edit, Pataki Gábor, Horányi Attila, Zwickl András, Prékopa Ágnes, Szőke Annamária, Kürti Emese, Barkóczi Flóra, Timár Katalin, Zsámboki Miklós, Nagy Gergely, Szarvas Márton, Nagy Kristóf és Mélyi József adnak elő a rendezvény címéhez kapcsolódó témakörökben, az előadások között pedig vitákat és véleményütköztetéseket is hallhatunk. A reggel 10:00-kor induló eseményre regisztráció szükséges, részletek ezen a linken találhatók.