Képzőművészeti játék indult a Kodály évforduló kapcsán

Egyedülálló, határokon átívelő, hagyományos feladatokat és a fiatalok körében is népszerű szórakoztató-kulturális elemeket ugyancsak tartalmazó országos online zenei játék vette kezdetét 2017. október 2-án, melynek középpontjában a 135 éve született és 50 éve elhunyt Kodály Zoltán és az általa felépített zenei örökség áll.

Online játék képzőművészek számára

 

„Számomra mindig az volt a fontos, hogy hallhatóvá tegyem népem hangját.”- mondta Kodály Zoltán, aki egész munkásságát ennek a célnak rendelte alá. Kodály életművét felhasználva most mindannyian hallathatjuk hangunkat, és kibontakoztathatjuk alkotói énüket, hisz a Kodály nyomában három fordulós, határokon átívelő online zenei játék sokféle tehetség megmutatására ad alkalmat. Tudjuk, hogy maga a Mester is az alkotó munkát támogatta, hisz az éneklés, a zenélés, de akár a tánc vagy a képzőművészet is akkor hat ránk a legmélyebben, ha nemcsak szemléljük, hanem aktív módon, létrehozóként is a részesei vagyunk.

Az online zenei játék november közepén induló harmadik fordulójának egyik feladata azokhoz szól, akikhez képzőművészet áll közelebb, és kedvet éreznek ahhoz, hogy Kodály egyik gyermekkari művéhez készítsenek illusztrációt. A technika szabadon megválasztható, lehet rajzolni, festeni, fotózni, kisplasztikát készíteni, stb. Az elkészült alkotásokat digitális formában várják a szervezők. 

Minden pályázó (csapat) 1 db képet tölthet fel maximum 600 kB méretben, jpg kiterjesztéssel. A pályaműveket a honlapra (kodaly.kjmk.hu/III. forduló) lehet feltölteni 2017. november 14-től november 28-án éjfélig.  A zsűri a választott zenemű vizuális megjelenítését is értékeli a munkák elbírálásakor.  A gyermekkari művek listája és a játék feltételei a játék honlapján böngészhetők. A játékban egyénileg vagy 5 fős csapatban lehet indulni. Mivel a játék fő célcsoportja a fiatal korosztály, ezért csapatos nevezés esetén az 5 főből maximum 2 fő 18 év feletti csapattag lehet. Nevezhetnek családok, iskolai csapatok, baráti társaságok is.

Érdemes a játékban részt venni, mert az alkotás örömén túl a fordulók nyertesei izgalmas programokkal fűszerezett kecskeméti hétvégét nyerhetnek. Az Aranyhomok Hotel remek wellness-szállása nyújtotta élmények mellett testközelből láthatnak a nyertesek Gripeneket, bekukkanthatnak a Mercedes-gyárba, és részt vehetnek az ünnepélyes díjátadón, ahol nemcsak hallhatják, de közelről is megcsodálhatják a futurisztikus Bogányi-zongorát.

A játék részleteiről a kodaly.kjmk.hu honlapról lehet további információt szerezni, egyéb érdekességeket pedig a a játék Facebook felületén találnak az érdeklődők.