Amerika, London, Párizs

Beszélgetés Winkler Nóra vezetésével

Pár év alatt, jelentős helyszíneken, több meghatározó kiállítás született a hazai hetvenes évek művészetéből Londonban és New Yorkban. A revelatív, érzéki válogatásokat értő és pozitív újságcikkek, rangos privát gyűjtők érdeklődése övezte, fontos múzeumok gyűjteményi vásárlása. 

Milyen út vezet idáig? Mire fogékony a mi történetünkből a művészeti világ és mi alakítja ezt az érdeklődést? Milyen szereplőkből áll a finomhangolt hálózat, amin keresztül egy gondosan megőrzött, negyven éves mű a Metropolitan Museum falára kerül? A világ csúcsmúzeumába, ahova évente hét és fél millió néző látogat. Hogyan lehet irányítani ezt a folyamatot és mi az ami globálisan, magától történik? Tempóérzék, kapcsolatok, türelem, profizmus. Elzártság és részvétel a világban. Mi minden játszik szerepet a sikerben?  

Displaying

A beszélgetést sok vetített kép kíséri, hogy a világsikert elért műveket, köteteket, kiállításokat történeteikkel együtt párhuzamosan láthassuk. 

A beszélgetés vendégei: 
Küllői Péter, Russian and Eastern European Committee Co-Chair, Tate London
Reszegi Judit, műgyűjtő
Sasvári Edit, művészettörténész, a Thames & Hudson kiadásában megjelent Art In Hungary 1956 - 1980 Doublespeak and Beyond  főszerkesztője
Szántó András, Ph.D. művészeti tanácsadó, New York  
Az estet vezeti: Winkler Nóra

2019. március 4., hétfő, 19.30
LOFFICE, Cloud Rendezvénytér, 1061 Paulay Ede utca 55.
Részvételi díj: 1.400 Ft, az est programjához a kortárs gyűjtők által alapított Tokaj hegyaljai Somszög Pincészet és Tállya Wines furmintjait kínáljuk. 
Regisztráció: [email protected]