Ezt nézd! – Mindjárt január közepe

Elindult az új év, újra sűrűsödnek a programok. A héten kiállításmegnyitókat és tárlatvezetéseket ajánlunk. Sőt, díjkiosztón is részt vehetünk.

 

Hétfőn 19:00-kor nyílik Boros Mátyás Kóbor lapok című kiállítása az ISBN könyv+galériában. A sérült könyvekből épített sematikus oldal-portrék megtartják az adott oldalak egyedi arányrendszerét és karakterjegyeit. A szöveges oldalak egyszerűsítése következtében minden egyes oldalon az eredeti szövegből egyetlen szó maradt olvasható. A kiállítás interaktív részének ez a szókészlet nyújtja alapanyagát – a látogatók ezekből készíthetik el saját verseiket, szövegeiket.


Boros Mátyás   forrás: facebook.com

Kedden 18:00-kor a Kiskorona utcai Óbudai Társaskörben is új kiállítás nyílik. A Medve Zsuzsi illusztrációkat felvonultató, Free Ostástka * Akarat és képzet címet viselő anyagát Frazon Zsófia és Kemény György nyitja meg.

Szintén kedden 18:00-kor a FISE Galériában is új kiállítás nyílik Fresh FIShEs 11. címmel. A 2018-ban felvett szilikát, textilművész, formatervező, vizuális kommunikáció és ötvös tagok – Bánó Rita, Birkás Mona, Csizmadia Annamária, Gspann Zsuzsa, Horn Enikő, Kocsor Eszter Sára, Kreisz Janka, Laskóy Andra, Lázár Dóri, Maczák Gabriella, Maróti Viktória Mára, Padányi Orsolya, Patkós Dániel, Sallay Anna, Sinkovits Zsuzsanna Zsófia, Sustik Kriszta, Temesi Apolka, Tóthova Dominika, Urbán Orsolya, Varnyú Dorina Rita és Veszprémi Gabriella – bemutatkozó tárlatát Uhl Gabriella művészettörténész és Merics Nikolett sanzonénekesnő nyitják meg.

Szerdán 19:00-kor irány a Fuga és Dorsánszki Adrienn tárlatvezetése a MARS Project anyagában. Az esemény az ELTE BTK Esztétika Tanszékén indított új programsorozat, Az  esztétika kitelepül sorozat első állomása. Dorsánszki Adrienn a távoli felé törekvés motivációiról és belső ellentmondásairól, valamint a bronzba öntött rakéták történetéről mesél az érdeklődőknek, előtte Nemes Z. Márió, a tanszék oktatója mond felvezetést.


Dorsánszki Adrienn   forrás: facebook.com

Csütörtökön 17:00-tól az MKE-n nyílik a Barcsay pályázat jutalmazottjainak kiállítása. A január 24-ig látogatható tárlat megnyitója egyben a díjátadó is – az egyetem aulájában Kőnig Frigyes adja át a jutalmakat és emlékérmeket. A kiállítás hétköznap 10-18 óráig, szombatonként pedig 10-13 óráig látogatható.

Csütörtökön 18:00-kor nyílik Fusz Mátyás Plusz-mínusz három méter, plusz-mínusz három év címet viselő anyaga a Liget Galériában. „A kiállítás pontosan ugyanott, de teljesen máskor, abszolút ugyanakkor, de egészen máshol az egyszeri érzékelő látómezejének margóján játszódik. Háromszor három műtárgyban járkál körbe a Liget Galéria és környékének terében és idejében. Itt és most, akkor és máshol, ott és akkor, itt és máskor, most és máshol, itt és akkor, máshol és most, ott és máskor.”


Fusz Mátyás   forrás: facebook.com

Szombaton 16:00-kor újabb rendhagyó tárlatvezetést tartanak a Ludwig Múzeumban. A Westkunst-Ostkunst című kiállításban tartott magyar nyelvű vezetés a Műtárgy sztorik | rendhagyó tárlatvezetés a gyűjteményben címet viseli, részvétel a kiállításra szóló érvényes belépőjeggyel vagy bérlettel lehetséges.