Negyed6Negyed7 Fesztivál

2013. március 25-április 2.

 

 





A Negyed6Negyed7 Fesztivál 2013. március 25. és április 2. között tavaszi kiadással jelentkezik, hogy Pészach alkalmából nyolc napon át közösségi és kulturális eseményekkel töltse meg a negyed szórakozóhelyeit, kiállítótereit, zöldségest, piacot és köztereket. A téli fesztivál fókuszába állított Klauzál téren keresztül tavasszal is szeretnénk megmutatni, és a résztvevőkkel közösen felfedezni a városrész élhető és szerethető arcát.


Helyi problémák, helyi válaszok
 
A fesztivál nyolc napja alatt civil és kulturális programok kerülnek megrendezésre, melyek helyi problémákra keresnek innovatív közösségi válaszokat, és a támogatják a vallások és kultúrák között párbeszédet, miközben újragondolják a tradíciókat.
 
Célunk a figyelem felhívása és valós párbeszéd indítása a városlakók körében olyan témákról, mint a szociális egyenlőtlenségek, az üresen álló ingatlanok kontra lakhatás problematikája, a kirekesztés és a városi térhasználat sajátosságainak kérdései.
 
 
Budapest kóser arca, rejtett zsinagógák, lakatlan üzletek
 
Idén az alternatív-kreatív városnézéseket szervező BUPAP csapata felelős a Negyed6Negyed7 fesztivál sétáiért. A nyolc napos fesztivál alatt nyolc különféle szemszögből mutatják be a történelmi zsidónegyedet. Így megismerkedhetünk majd egyebek mellett a mesterségesen emelt, embereket szétválasztó falak funkciójával, a lakatlan városi terek szerepével és jelentőségével, a beavatatlan szemek elől rejtett zsinagógákkal vagy éppen Budapest kóser arcával. Az építészeti értékek iránt érdeklődők a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga részletes bejárásán vehetnek majd részt.
 
 
SRLY falitapéta pályázat
 
A SRLY napjainkban olyan klubként éled újjá, melyet annak közössége üzemeltet, épít és alakít. A részvételen alapuló szerveződésben lehetőséget kap mindenki ötletei megvalósítására. Képzőművészeti pályázatunkban olyan alkotás tervezésére hívunk, amely a SRLY Közösségi Tér központi falát betöltő, óriás falitapétaként kerül kiállításra a fesztivál ideje alatt és az azt követő két hónapban. 
 
Van tered. És terved? 
Tapétázásra fel!

 

www.negyed6negyed7.com
kontakt: Dudás Dóra, +36 20 313 75 37, [email protected]