TALÁLT GEOMETRIA címmel nyílik kiállítás a Vasarely Múzeumben

„Minden képzőművész beleütközik olyan látványokba és kis eseményekbe, amelyek beleillenek munkájába, rávilágítanak a továbblépés lehetőségeire, inspiratívak. Ezeket nem lehet elfelejteni, a művész elraktározza őket az emlékezetében, alkalmasint visszatér hozzájuk, feljegyzi, esetleg modellezi, megismétli őket.”

 

TALÁLT GEOMETRIA 
nemzetközi csoportos kiállítás

Helyszín: Vasarely Múzeum
Megnyitó: november 22. (szerda) 19:00 – bevezetőt mond: Mélyi József

„Az ötlet Manfred Mohr 2013-as karácsonyi üdvözlete óta motoszkál a fejemben. Londoni kiállítása üres perceiben Manfred az utcákon járkálva olyan kis jelenségeket vett észre, amelyek valahogyan az agyában kódolt strukturális rendszerekhez kapcsolódtak. Ezek a mozzanatok a hétköznapi környezetben játékosak, céltalanok, szabadok, frissek lettek.

Minden képzőművész beleütközik olyan látványokba és kis eseményekbe, amelyek beleillenek munkájába, rávilágítanak a továbblépés lehetőségeire, inspiratívak. Ezeket nem lehet elfelejteni, a művész elraktározza őket az emlékezetében, alkalmasint visszatér hozzájuk, feljegyzi, esetleg modellezi, megismétli őket.

Ilyen, a környezetre éberen reagáló, felszabadult „feljegyzéseket”, megfigyelés-dokumentumokat szeretnénk kiállítani az OSAS következő, 2017. november 22-én nyíló TALÁLT GEOMETRIA című kiállításán a Vasarely Múzeumban, nem pedig kicsiszolt, végiggondolt artefaktumokat. Ehhez felkérünk magyar és külföldi művészeket, de várjuk olyan alkotók megfigyeléseit, modelljeit is, akik konkrét-konstruktív programunkban eddig nem vettek részt.” /Maurer Dóra/