Ezt nézd! – Program program hátán

A héten dúskálhatunk az izgalmasabbnál izgalmasabb programokban: a Budapest Galéria fiatal művészeket felsorakoztató csoportos tárlata és a Balkon által alapított díj nyertesének solo show-ja, az ISBN könyv+galéria pop-up kiállítása, a Capa Központ és az ICA-D közös tárlata, vagy éppen az art quarter budapestben a Café Bábel legújabb számának debütálása és a textilművészetre fókuszáló csoportos tárlat kiállításmegnyitója.

Kedden két új kiállítással is jelentkezik a Budapest Galéria. 18:00-kor kezdődik az Among and Between című csoportos tárlat megnyitója, amin négy fiatal művész – Magyari Zsuzsa, Mézes Tünde, Takács Ádám és Varga Ádám – mutatkozik be.18:30-kor pedig Horváth Gideon I put my hand into a beehive című kiállítása startol, aminek a apropója a Balkon által alapított, most ötödször átadott INSIDER-díj, amit a folyóirat inside express című rovatában az elmúlt 12 hónapban bemutatkozó alkotók közül Horváth Gideon nyerte el. 

Kedden 19:00-kor az ISBN könyv+galériában is új kiállítás nyílik. Pólya Zsombor Még meg sem száradt. Kimért képek című pop-up tárlata a művész Képkimérés című festménysorozatára fókuszál, aminek utolsó darabja közel két év alatt készült el. A kiállításon először lesz látható a hat darabos, teljes sorozat. Sőt, a kiállított képek közül ötből részletet is lehet vásárolni a kiállítás időtartama alatt.

Image may contain: outdoor
Forrás: facebook.com

Pénteken 19:00-kor nyílik az 1999-es teljes napfogyatkozás 20. évfordulója alkalmából a Fekete fény című csoportos kiállítás Dunaújvárosban, az ICA-D-ben. A Capa Központ és az ICA-D közös szervezésében megvalósuló kiállítás három részből áll: az első egység alapját egy 2019-ben kiírt nyilvános fénykép- és videógyűjtési akció adja, ahol a korabeli riportfotók mellett privát fotók és videók kapnak helyet egy multimediális installáció formájában, a második egység a napfogyatkozást vizsgáló, 2019 előtti fotó- és videóművészeti alkotásokat mutat be, míg a harmadik részében olyan meghívott kortárs fotográfusok és képzőművészek által készített új munkák kapnak helyet, amik a napfogyatkozás jelenségét kultúrtörténeti, fotóelméleti vagy spirituális összefüggésekben értelmezik újra.

Image may contain: 1 person, sitting and phone
Forrás: facebook.com

Szombaton érdemes az art quarter budapest felé venni az irányt, hiszen két izgalmas eseményen is részt lehet venni. 15:00-kor kezdődik a Café Bábel folyóirat 80. ünnepi lapszámbemutatója az aqb dunai panorámás tetőteraszán. A Café Bábel legújabb, GYOMOR tematikájú száma a tágan értelmezett gasztronómia problémájának kulturális, társadalmi, történeti és művészeti összefüggéseire fókuszál. Míg 19:00-kor a Textus Ex Machina című kiállítás startol Andreas Fogarasi, Alix Marie, Anna Perach, Birke Gorm, Dardan Zhegrova, Benczúr Emese, Erin M Riley, Josep Maynou, Julie Béna, Klaas Rommelaere, feLugossy László, Erdély Miklós, Ola Korbańska, Robotto és a Tenant Of Culture alkotásaival.