Ezt nézd! – Elegánstól a trash felé

A hét elején elegánsan sétálhatunk vernisszázsról vernisszázsra, diploma-prezentációról diplomakiállításra, hogy aztán pénteken belevethessük magunkat a pesti trashbe egy zine bemutatóján.

Kedden 18:00-kor nyílik a Budapest Galéria Másodlat című kiállítása. A Benczúr Emese, Bernát András, Chilf Mária, Erdélyi Gábor, Gallov Péter, Káldi Katalin, Keresztes Zsófia, Király András, Molnár Zsolt és Szász György munkáit bemutató anyag olyan alkotók közt teremt összefüggést, akik többször saját munkásságukat és személyüket teszik alkotásuk tárgyává.


Keresztes Zsófia munkája   forrás: facebook.com

Kedden 18:30-kor irány a K.A.S. Galéria és az UNFOLD című kiállítás vernisszázsa. A tizenkét latin-amerikai művész és Barabás Zsófi papíralapú munkáit bemutató kiállítás megnyitóján Tania López Winkler performanszát is megnézhetjük. Sőt, 18:30-tól a kiállítás társeseményeként a kiállítás témájához kapcsolódó előadásokat hallgathatunk meg két szekcióban a Kultúraköziség Latin-Amerikában és Kelet-Európában: Művészi praxisok Latin-Amerikában és Kelet-Európában és a Gyűjtői gyakorlatok témakörében.

Szerdán a MOME épületében debütál Tarr Kálmán The Stage of Impossibilities című media design diplomamunkája. A munka célcsoportját azok a halmozottan fogyatékos mozgáskorlátozottak képezik, akik állapotuk miatt az alkotótevékenységeknek csupán élvezői lehetnek, művelői nem. Tarr Kálmán tervezett egy szerkezetet, amely fejmozgással és szemmozgással eleveníthető meg. Ha ez nem lenne elég, megsúgjuk, hogy magát a bábot Szabó Ottó, azaz Robotto építette!


forrás: facebook.com

Ezen az estén 18:00-kor nyílik a Dorottya Udvar Belső Kert címet viselő művészeti projektje. A két kurátor, Fenyvesi Áron és Sárvári Zita az épület belső kertjébe egy a kortárs magyar képzőművészet szabadtéri plasztikai alkotásaiból válogatott anyagot állított össze. Bruno Baptistelli, Benczúr Emese, Fajó János, Kiss Adrián, Komoróczky Tamás, Kútvölgyi-Szabó Áron és Mátrai Erik installációi és szobrai több hónapig lesznek megtekinthetők.

Csütörtökön körbejárhatjuk a magyarországi fotós diplomakörképet. A MOME-n 18:00-tól a mester szakon végző fotográfusok tartanak tárlatvezetést témavezető tanáraikkal diplomakiállításukon. A menet az egyetem Z épületének bejárati aulájától startol. A körkép Kaposvárral folytatódik, mégsem kell vidékre utaznunk. Szintén csütörtökön, 19:00-kor a Fugában nyílik a KEF_DIPLOMA_2017, a Kaposvári Egyetem Fotográfia BA szakának diplomakiállítása, ahol megismerhetjük a kaposvári felhozatalt, a tizenegy végzős hallgató diplomaprojektjét – és az este végén el is dönthetjük melyik anyagot kedveltük jobban.

Szintúgy csütörtökön este, 19:00-kor nyílik a Viltin Galériában Galambos Áron és Andreas Werner I want you to be perfect című kiállítása. A tárlaton a festészeti eszközökkel operáló Galambos és a grafikai eljárásokkal alkotó Werner munkái várnak ránk – Galambos nagy méretű vászon-alapú alkotásai és installációja gondolati síkon a galéria terébe emeli a műterem terét, míg Werner tudományos kontextust felidézve egy fiktív űrbéli csoport helyzetjelentését mutatja meg a látogatóknak.


I want you to be perfect   forrás: facebook.com

Pénteken 19:00-kor a Tinta Art Caféban debütál az egyik legkoszosabb és legurbánusabb fotózine, a Trash of Pest második kötete. A kiadvány ünnepélyes bemutatóján lesz többek között Uffalo Steez koncert is, sőt, személyesen is találkozhatunk a fotók és a zine készítőivel.


Trash of Pest   forrás: facebook.com